.

.
.

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Isänpäivää

Tänään Hesarissa oli mielenkiintoinen ohje, kuinka neulotaan pehmeitä joulupalloja. Kaikki esimerkkipallot olivat punavalkoisia norjalaisneulemallisia, mutta mielikuvitus lähti heti laukkaamaan, kuinka jämälangoista voisi tehdä vaikka millaisia palloja.

Ja tänä jouluna voisi kuuseen laittaa pelkästään niitä neulottuja palloja. Olenkin jo monena vuonna kaivannut vaihtelua joulukuusen lookiin. Meillä on jäänyt päälle sellainen versio, että kuuseen ripustetaan kaikki mahdollinen, mukaan lukien lasten vuosien varrella tekemät lukuisat, monenkirjavat joulukoristeet. Ihan soma se toki on niinkin, minusta joulukuusi saa olla "kuin joulukuusi", mutta voisi sille joskus etsiä vähän uutta ilmettäkin. Tänä vuonna voisi kokeilla joulukuusen faceliftingiä - edellyttäen, että saa aikaiseksi noita pehmeitä palloja.

Myös perhe pitäisi saada mukaan neulomaan palloja. Tyttären kohdalla se onnistunee helposti, mutta mitenhän saisi innostettua pojat pallotalkoisiin?

Tänä aamuna onniteltiin isää lämpöisellä, tyttären valmistamalla mutakakulla ja vaniljajäätelöllä. Kakku valmistui Fazerin taatulla ohjeella, sillä joka löytyy leivontasuklaan kääreestä. Tyydyttiin nyt yksinkertaiseen annokseen, vaikka usein tulee tehtyä samalle kokoonpanolle kolminkertainenkin..

Lounaaksi valmistin karjalanpaistia perunamuusin ja bataattilaatikon kera. Viimeksi mainittu oli Saarioisten valmista laatikkoa, joka on ihanassa maussaan ja samettisessa koostumuksessaan vailla vertaansa!Jälkiruuaksi nautittiin kupponen maitokahvia ja seuraksi vielä Viennetta-jätskikakun pala. En ole aikaisemmin erityisesti innostunut tuosta jäätelömerkistä, mutta nyt hämmästyin maistaessani (uutta?) marjaversiota; kerrassaan suussasulava yhdistelmä vähän kirpeätä marjasorbettia, makeata marjahilloa, kermaista vaniljajäätelöä ja rapeata kakkupohjaa. Kun yhden Viennetta-kakun saa usein eurolla, niin vastaisuudessa jätän Ben&Jerryt sun muut herkut hyllyyn, sillä vaikkei heti uskoisi, kyseisen marja-Viennetan hinta-laatusuhde peittoaa kevyesti kaikki muut.

Maistakaapa huviksenne!
Ei kommentteja: