Tammikuun - kurinpalautuskuukauden - kunniaksi tein ihanaa ratatouillea. Se ruokalaji yllättää: kuinka voi pelkistä vihanneksista syntyä niin hyvä ruoka!
Vaikka onhan se tiedossakin; kasvisruoka voi olla todella herkullista, tottakai. Ratatouillen seurana meillä oli uunibroileria.
Marimekon Vermutti-pöytäliina sopi kattaukseen, kun ruokana oli värikästä kasvispataa.
Meillä ruokapöydässä on melkein aina myös suuri kattilallinen kuohkeaa perunamuusia, koska lapset sitä erityisesti toivovat.
Vanha kahvikoneemme hajosi ja mies pääsi viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja ostamaan kunnon espressokeittimen. Hänen valittunsa on ECM-merkkinen, kunnioitusta herättävän näköinen (ja kokoinen) teräsmasiina.
Mutta ihme kyllä me aloittelijatkin osaaamme tehdä sillä lyhyen harjoittelun jälkeen mahtavan makuista kahvia, jossa on syvä ja pehmeä aromi. Ei tietoakaan kitkeristä ja happoisista makuvivahteista, joihin saimme tottua edellisen, täysautomaattisen kahvikoneen kanssa. Tehokkaan maidonvaahdottimen ja erityisen kahvimaidon ansiosta esim. cappuccinon rakenne on aivan samanlainen kuin hyvässä italialaisessa kahvilassa.
Tuntuu, että meidän kahvifriikkien elämässä on nyt alkanut aivan uusi aikakausi!
Varsinkin tekniikasta ja italialaisesta kahvista kiinnostunut mies tykkää rassailla espressokeitintä ja etsiä sitkeästi optimaalista jauhatuskarkeuden, paineen, maidonvaahdotustekniikan ja muiden lopputulokseen vaikuttavien tekijöiden yhdistelmää.
Siinä ohessa minä saan tämän tästä eteeni salskean baristan tarjoileman, tuoksuvan cappuccino-kupillisen :) Eli ei lainkaan hullumpi ostos tuo kahvikone!
Leppoisaa lauantai-iltaa teille kaikille!