Nämä tosiasiat huomioiden viimeviikkoinen kutsu ilahdutti erityisen paljon: ystäviemme kotiin oli tulossa italialainen mestarikokki Francesco Benedetti vetämään yhden iltapäivän mittaisen ruuanvalmistuskurssin. Halukkaat pääsivät mukaan. Eipä tarvinnut kahta kertaa miettiä!
Francesco aloitti perusteellisella luennolla
Menu oli kasvispainotteinen. Kun olimme saaneet ohjeet, alkoi pilkkominen. Ohjeet olivat periaatteessa yksinkertaisia, vain puhtaita raaka-aineita sisältäviä, mutta ainesosia oli paljon. Niinpä pilkottavaakin riitti kaikille pitkäksi aikaa.
Samoin kattialan ääressä seisoskelua. Makuja hauduteltiin huolella esiin.
Kahvitauko teemaan sopivasti
Oliiviöljyn kanssa ei säästelty
Francesco varoitteli niin tavan takaa espanjalaisista elintarvikkeista, varsinkin oliiviöljystä, että se alkoi jossain vaiheessa herättää hilpeyttä.
Tsuppa yritti löytää hyörinän keskeltä rapsuttelijoita
Tässä vaiheessa tuoksut alkoivat olla huumaavia
Menuun sisältyi munakoisopaistos (tomaattikastike, mozzarella, grana padano), zucchinikääryleitä (mozzarella ja kinkku/juusto), paahdettua paprikaa piemontelaisittain (kapris, sardellifileita, valkosipuli, persiljaa, oliiviöljyä),
gratinoitua fenkolia, endiivia, rusinoita ja seesaminsiemeniä, perunagratiini, sekä risotto itse poimituista tateista.
Kuten odottaa saattoi, ateria oli todella herkullinen. Pöydässä myös viihdyttiin pitkään. Sen jälkeen alkoi päivän rennoin osuus. Miehet menivät tunnelmastaan ja laatulöylyistään kuuluisaan pihasaunaan ja me naiset jäimme sulattelemaan sekä ruokaa että elämystä.
Olimme kaikki samaa mieltä siitä, että tällainen on mitä parhain tapa ystävien kokoontua viettämään aikaa yhdessä. Opimme paljon ja söimme hyvin. Viihtyisä seura oli iso osa iloa.
Se on myös varmaa, että meilläkin pidetään vielä ystäville ruokakurssi jollain teemalla. Suosittelen lämpimästi muillekin kulinaarisista nautinnoista kiinnostuneille!
Hauskaa viikkoa!