perjantai 12. huhtikuuta 2013

Vihertää...


Mies osallistui Ivan Oren espressokurssille ja se vaikutti heti aamukahvien tasoon. Maku oli jo entuudestaan  täydellinen, mutta nyttemmin on alettu panostaa myös cappuccinon ulkomuotoon.


Tuskin maltan odottaa, mitä lisäharjoittelu saa vielä aikaan. Alla baristojen kahvitaidekilpailun satoa.


Tähän yhteyteen sopii paljonpuhuvainen kuvasarja Bellasta. Huom. häntä:


Yhtä varmasti, kuin lokakuussa alkaa janota valkoista väriä ja kynttilänvaloa, himottaa huhtikuussa työntää sormensa syvälle möyheään, auringon lämmittämään multaan.

Mutta vaikka rastaat jo keväisesti livertelevät iltaöisin, on tosiasia, että kaikki paikat notkuvat edelleen lunta. Pihalle ei siis vielä pääse ihailemaan mullasta kohoilevia versoja.

Onneksi tunnelmaan on voinut jo jonkin aikaa virittäytyä seuraamalla pihavarastosta sisälle nostettujen kesäkukkien nopeaa voimaantumista.


Eipä mennyt montaakaan päivää, kun ensimmäinen mårbackan pelakuu jo palkitsi sisälle kantamisen vaivan


 Kuluneena talvena talvehditin varastossa ensimmäistä kertaa myös hortensia- ja murattiruukut


Nyt olisi haaste saada hortensiat kukkimaan uudelleen ruukussa. Ainakin niiden lehdet ovat olleet kovassa kasvussa. Leikkasin niitä myös jonkin verran - toivottavasti ei sen takia menetetty kukkia!

Talvet sisällä ja kesät ulkona asusteleva kiinanruusu on valon lisääntymisen myötä 
täyttynyt nupuista ja kukista


Kasvien virkoaminen vie ajatukset tehokkaasti ulos ja puutarhaan, eivätkä sisähommat oikein tähän aikaan vuodesta innosta. Ruuatkin ovat taas "pikaruokia". 

Hyvä sellainen syntyi tällä viikolla inkivääri- ja parmesaaniraasteella kuorrutetusta lohesta 


Ohje (mukailtu HS, ruokatorstai):

                      - Paista lohipalat voissa nahkapuoli alaspäin niin että nahka ruskistuu ja rapeutuu
                      - Siirrä ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa
                      - Raasta kimpale parmesaanijuustoa
                      - Raasta pala tuoretta inkivääriä
                      - Nypi puska tuoretta tilliä
                      - Sekoita nuo kolme kulhossa ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista oliiviöljyä
                      - Levittele seos lohipalojen päälle
                      - Paista 225 asteessa noin varttitunti
                      - Tarjoa suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetun kermaviilin tai ranskankerman kera

Mukavaa huhtikuun viikonloppua! 


8 kommenttia:

  1. Vau! Kyllä nuo kuvat kyllä houkuttelee maistamaan cappuccinoa, vaikka en juo kahvia lainkaan. Niin herkullisen näköisiä ovat:):

    VastaaPoista
  2. Ihanasti sieläkin jo vihertää. Minulla epäonnitui hortensian talvehtiminen, mutta pelakuut ovat jo isoja ja nuppujakin jo ilmestynyt...:)

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi Sinulla, vi juku sentään. Jonkin aikaa olen jo blogiasi seurannut, mutta kertoisitko tuon lohireseptin, näytti niin hyvältä.
    terv. siskos kaima

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista!

    Anna-Sofia, nautin itse hyvästä kahvista niin paljon, että on vaikea ymmärtää kuinka joku voi tyynenä ilmoittaa, ettei juo kahvia lainkaan :-D

    Ja Irmastiina, eikö olekin ihmeellistä joka kevät kun kesäkukat tekevät ensimmäiset nuppunsa! Minä tosin unohdin pelakuut vähän liian pitkäksi aikaa varastoon, eli täällä on nähty vasta tuo yksi nuppu.

    Anonyymi, kiitos vaan! Että siskoni kaima? Hmmm... on siis kolme vaihtoehtoa... :-)

    Lohiresepti on Hesarin ruokatorstaista. Helppo ja nopea - ja todella hyvä! Inkivääri antoi miedolle lohelle mukavan kirpeän säväyksen.

    Resepti lyhyesti:

    - Paista lohipalat voissa nahkapuoli alaspäin niin että nahka ruskistuu ja rapeutuu
    - Siirrä ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa
    - Raasta kimpale parmesaanijuustoa
    - Raasta pala tuoretta inkivääriä
    - Nypi puska tuoretta tilliä
    - Sekoita nuo kolme kulhossa ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista oliiviöljyä
    - Levittele seos lohipalojen päälle
    - Paista 225 asteessa noin varttitunti
    - Tarjoa suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetun kermaviilin tai ranskankerman kera.

    Lisäsin ohjeen vielä blogiinkin, koska se helppona pikaruokana on niin käyttökelpoinen näinä kasvavan puutarhaeuforian aikoina.

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos ohjeesta! Lohi on tautisen hyvää.
    terv. Päivi;)

    VastaaPoista
  6. The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
    Thanks

    VastaaPoista
  7. Thank you Anonymous! Glad to hear this was helpful!

    Have a nice day there in somewhere!

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!