keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Jouluaatto

Jouluaatto alkaa meillä aina riisipuurolla ja luumukiisselillä


Iiris ja Eerik tekivät ison osan aattoillan ruokien valmisteluista. Aino-serkku naapurista käväisi auttamassa





Keittiötöistä vapautetun Eljaksen tehtävänä oli kuusen koristelu



 Iiris teki jouluaterian kattausta varten jokaiselle oman hienon minipiparkakkutalon


Tänä vuonna kinkun korvasi hanhipaisti appelsiinikastikkeella. Hanhen kypsyessä uunissa valmistin kastikkeen. Se alkoi ranskalaisen ohjeen mukaan hanhen kaulan, maksan, sydämen ynnä muiden sisäelinten pitkällä hauduttamisella. Kastike viimeisteltiin appelsiinista puristetulla mehutilkalla ja appelsiiniliköörillä. Ja tuo kastike oli yksi herkullisimmista, mitä olen maistanut!



 Jouluaattoillan jälkiruokana sitrusmaustettu creme brulee



Aaron varmistaa, että Jouluoratorio on valmiina, kun käydään pöytään





Kun pukki viimein kävi, Pablo ja Bella eivät aikailleet pakettiensa kanssa. Kummastakin lahjakääreestä löytyi siansaparo.


Aaton myöhäisillan rauhaa suklaiden keskellä, suloisessa sekamelskassa


5 kommenttia:

  1. Kaunista! Erityisesti katson aina teidän kattauksia, jotka on niin taidolla laitettu. Tykkään itsekin kattaa kauniisti.

    Leppoisia joulunpyhiä!

    VastaaPoista
  2. Tunnelmallisia ja rentouttavia joulunpyhiä sinulle!
    Kyllä kotisi taas näyttää niin kauniilta ja joulupöydän kaikki herkut,nam...
    -Sari-

    VastaaPoista
  3. Lämpöä,tunnelmaa,joulua..täynnä kaikki kuvasi.Fiilis välittyy tänne asti.Rauhaisaa joulun jatkoa <3

    VastaaPoista
  4. Ihanan puuhakasta ja lopussa niin rauhallista. Teidän kokkailuja ja kattauksia on aina ilo tulla kurkistelemaan:) Rauhallisia päiviä myös loppuvuoteen! ps. ei ole haaste unohtunut;)

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!