sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Pääsiäisyön ateria


Tehtiin jo edellisenä iltana pääsiäispöytää varten maustumaan pienet terveelliset alkujuomat. Ne sekoitettiin vahvasta tuorepuristetusta sitruuna- ja puolukkamehusta sekä raastetusta inkivääristä. Mausteena piparmintun lehtiä ja makeuttajana mangosiirappia. 

Juomista tuli vahvan aromikkaat ja makeankirpeän makuiset, juuri sopivat tarkoitukseensa. 

Jälkiruokana mämmimousse, appelsiinilla maustetulla tuorejuustolla terästettynä

Ruokaperinteet ovat kiinnostava aihepiiri. Olen innoissani aina, kun pääsen suunnittelemaan ja valmistamaan perinneaterioita. Sen takia pääsiäisateriakin noudattaa meillä perinteitä aina vähintään siltä osin, että pöydässä on lammasta jossain muodossa ja jälkiruokana pashaa ja kulitsaa. Muut asiat voivat sitten hiukan vaihdella. 

Tänä vuonna tarjolla oli pitkään uunissa haudutettuja lampaanpotkia rosmariinilla maustetun sherrykastikkeen kanssa.

Nyt päästiin noudattamaan perinteitä myös aterian ajankohdan suhteen, eli se oli oikeasti pääsiäisyön ateria



2 kommenttia:

  1. Kyllähän sun ruokakuvat vaan on niin parhaita! Ihana pääsiäinen on teilläkin ollut. Jaksaa taas aloittaa uuden etäviikon. Mä niin tykästyin noihin vaaleanpunaisiin pellavaliinavaatteissiin... Olen aina välillä hypistellyt, kun olen vaaleanpunaisen ystävä.Nyt varmastikin olisi sopiva hetki hankinnalle...

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!