Ja koska on elokuu, kuului myös rapuillallinen mökkiviikonlopun ohjelmaan.
Rapujen lisäksi tehtiin Västerbotten-juustopiirakka netistä löytyneen ohjeen mukaan. Sen seurana oli kermaviiliin tehtyä mäti-sipuli-kastiketta.
Kyseinen juustopiiras oli uusi tuttavuus ja todella hyvää vahvan makuisen Västerbotten-juuston ansiosta. Se on kuulemma Ruotsin kuninkaan suosikki, enkä oikeastaan ihmettele.
Pitkään kestäneen rapuaterian päätteksi nautittiin mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta. Rannassa odotti rauhassa siintynyt savusauna.
Merivesi oli edelleen hyvin lämmintä, miehen arvion mukaan lähelle kaksikymmenasteista. Rantakalliot olivat lämpöiset ja sametinmusta taivas täynnä todella kirkkaita tähtiä. Ehkä juuri elokuussa tunnelma mökillä on hienoimmillaan.
Pikkulomaset mökillä ovat kyllä suloinen irtiotto arjesta. Pelkkä maisemanvaihdos virkistää jo itsessään ja mökillä kaikki on vaan jotenkin niin ihanaa. Unikin maistuu siellä makeammalle kuin kotona.
Hei,
VastaaPoistajaat täällä aina niin hyviä vinkkejä, niin tässä sinulle yhdestä blogista löytämäni viinirypälemehuohje:
Viinirypälesiirappi
(tehtiin tätä kaksi erikokoista annosta, mutta lopputulos siirapin määränä oli ihan yksi yhteen ja tarkka noine litramäärineen)
1500g rypäleitä
1,5dl vettä
250g sokeria
= 1l mehua
3000g rypäleitä
3dl vettä
500g sokeria
= 2 litraa mehua
Kiehauta ensin rypäleitä veden kera n.5min tai kunnes näyttää siltä että rypäleet ovat pehmenneet. Siivilöi mehu kattilaan, lisää sokeri ja keittele 10-15min. Pullota puhtaisiin, valmiiksi lämmitettyihin lasipulloihin. Siirappi on todella täyteläistä ja laimennussuhde veteen tai kivennäisveteen on n. 1:6. Sopii hyvin laimentamattomana myös esim. jäätelön kastikkeeksi. Ihanaa!!
Tein eilen tällä ohjeella, niin oli kyllä nopeaa ja helppoa. Tuon sokerin suhteen olen aina vähän varovainen.
Kiitos Merja TOSI PALJON! Taatusti kokeilen ohjetta, vaikuttaa erittäin hyvältä :)
VastaaPoista