maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäisateria


Ostin tänä vuonna pääsiäisateriaa varten läjän melko muhkean kokoisia lampaanpotkia. Ruskistamisen jälkeen haudutin niitä punaviinistä, oliiviöljystä, kasviksista, sitruunanmehusta, yrteistä ja mausteista koostetussa liemessä reilut neljä tuntia. 

Mies pilkkoo


 Kun liha alkoi irrota luista, otin liemen hetkeksi erilleen  


Poistin siitä rasvan mahdollisimman tarkkaan. Sitten hienosäädin liemen makua mm. Demi-glacella (Hk), siirapilla ja mausteilla, sekä suurustin sitä hieman ja kaadoin sen takaisin pataan


Valmistin lampaanpotkien seuraksi pekoniperunaamuusia, haudutettuja yrttijuureksia ja valkosipulinpuolikkaita, joiden halkaisupintaan sivelin vähän voita ja hunajaa sekä ripottelin suolaa ja parmesaanijuustoa. Ihana maku - ja ihana tuoksu!


Tytär taitteli jälkiruokapöytään pupujussiservetit


Pasha täytyy olla, tänä vuonna kevytversio (jonka maku ei alkuunkaan vetänyt vertoja sille puolet voita-versiolle...)


Pashan seurana sahraminkeltainen kulitsa
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia ja ihania, inspiroivia juttuja! Jos saa toivoa, niin olis kiva nähdä enemmän kuvia talosta. Olisko pohjapiirroksia niin hahmottais paremmin? Meilläkin vanha talo-projekti, siksi kiinnostaa :)

Mukavaa kevättä toivotellen Sanna

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Hei Sanna! Kiitos kommentista! Täytyypä miettiä noita pohjapiirustuksia, nehän kyllä meiltä löytyy. Ymmärrän toiveesi, tykkään itsekin katsella pohjakuvia interiöörikuvien rinnalla. Eli laitetaanpa hautumaan vähän perusteellisempi taloesittely.