sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pellavan himo

Johtuu ehkä pimeästä vuodenajasta ja sen myötä lisääntyneestä unen tarpeesta, että nukkumisolosuhteet ovat viime aikoina olleet erityisesti mielessä. Olen alkanut himoita pellavalakanoita.

Unelmissani ovat olleet Balmuirin paksut, pellavaiset vuodevaatteet. Sellainen setti parivuoteeseen maksaa kuitenkin lähes tonnin, eli hankintaa täytyy luonnollisesti hiukan harkita. Minulla ei myöskään ole kokemusta pellavalakanoista, joten olisi syytä ensin testata, ovatko ne käytännössä hintansa väärtit.

Huomasin tilaisuuteni koittaneen, kun näin että jo lähtöhinnaltaan varsin edulliset Anno-pellavapussilakanat olivat Anttilassa tarjouksessa. Ne olivat siis juuri sopivat pellavan kosketuksen testaamiseen.

Tosin ongelmaksi muodostuivat heti käytössä olleet peittomme, jotka olivat melko ohuet kesäpeitot. Pellavapussilakanat tarvitsevat pulleat täkit! Kauppaan siis ja uusia peittoja valitsemaan. 

On vaikea löytää pulleita peittoja, jotka eivät olisi liian kuumat. Olemme itkeneet krokotiilin kyyneleitä sijoitettuamme kalliisiin, kotimaisiin untuvapeittoihin ja todettuamme lähes samantien, että ne ovat aivan liian kuumat nukuttaviksi. 

Päädyinkin nyt Høien Soft dream peittoihin, kun sattuivat olemaan sopivasti Stockalla alessa. Ne jäljittelevät erehdyttävästi untuvapeittoja, mutta täyte on kuitenkin synteettistä materiaalia. Toivoin niiden siitä syystä olevan untuvapeittoja viileämmät.


Kahden yön kokemuksella voi tyytyväisenä todeta, että yhdistelmä toimii täydellisesti. - Ihanan paksut, mutta kuitenkin kevyet, eikä tukahduttavan kuumat peitot. Ja pellavapussilakanat ja -tyynyliinat ovat vähintäänkin maineensa veroiset, tuntuvat todella ylellisiltä! Balmuirin kauniit vaalean maitokahvin väriset pellavavuodevaatteet ovat meillä taatusti seuraava tämän aihepiirin hankinta!


Onnellista viikkoa!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaan kaipuusi pellavaan, mutta varsin hyvin unta edistävät myös Marimekon trikoopussilakanat...

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Totta puhut, Anonyymi! Meilläkin on yhdet Marimekon punapunaraita-trikoopussilakanat ja ne ovat vielä huomattavan lämpimät, mistä syystä olenkin suosinut niitä edellä mainittujen kesäpeittojen kanssa näin talvella.

Erityisesti mustavalko- tai punavalkoraidallisina nuo tasaraitapussilakanat olisivat aivan huippukivat! Mutta nekin ovat niin hävyttömän kalliit, eivätkä koskaan alessa, että säilynevät toistaiseksi haavelistalla..

Anonyymi kirjoitti...

En niinkään anonyymi, vaan Kälysi Lintuvaarasta. En vaan osaa näitä kommentointikiemuroita. Suloisia joulunodotusunia<3

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

No katsopas vaan armasta kälyä, kun anonyymiksi luulin... En tiennyt sinun olevan edes linjoilla :-)

Leppoisia joulunalusaikoja sinne Lintuvaaraan, eiköhän tässä vielä jossain vaiheessa päästä kupponen glögiä yhdessä siemailemaan, viimeistään Tapanina...

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin vaihdoin pellavalakanoihin muutama vuosi sitten enkä vaihda pois. Ikean pellavalakanat ovat hinta-laatusuhteeltaan kelpoja.

T. Kanadan-lukija

Anne kirjoitti...

hei :) olipa hauska lukea uusin Deko, kauniita kuvia...ja tuttuja :)).

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Olitpa Anne tarkkasilmäinen kun yhdistit... :-)