sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Pikkujoulut kotona

Neljäntenä adventtina maisemat ovat valkoiset. Ihanaa, säilyisivätpä lumet jouluun saakka!


Kun ulkona on lunta, sisälläkin on tunnelmallisempaa. 
Joulukuulle on osunut myös joitain juhlapäiviä 


Hehkuvan punainen käväisee tänäkin vuonna kotona joulun aikaan


Meillä oli eilen jo perinteeksi muodostuneet pikkujoulut eli käytännössä joululauluilta. Ystäviä pääsi paikalle talon täydeltä. Se oli taas niin onnellista ja ihanaa, onhan tämä joulunalus kuitenkin kiireistä aikaa. Pääsimme yleisen seurustelun ohella laulamaankin oikein kunnolla. 

Pikkujoulutarjoilut hoituivat perinteiseen tapaan nyyttäriperiaatteella.  Ja pöytä notkui!


Tyttären kanssa osallistuimme  tarjoiluihin glögijuustokakulla. Tosin juustoa kakussa ei nimestään huolimatta ole lainkaan, vaan täytteessä käytetään maustettua rahkaa ja kermaa. Pinnan glögihyytelö tehtiin ohjeen aikatauluihin luottaen vain muutamaa tuntia ennen juhlaa. Jännitimme loppuun saakka, ehtiikö se hyytyä.  Onneksi kakku lopulta pysyi kuin pysyikin kasassa. 

Kannattaa muuten käyttää glögikakun pintaan vain vähän lantrattua glögitiivistettä, niin mausta tulee tarpeeksi vahva. Kun ainakin tässä kakussa välikerroksen rahkakerma-täyte on niin pehmeän mieto, jopa vähän kirpeänvahvanmakuinen pinta sopii hyvin kokonaisuuteen. 

Teimme pintakerroksesta myös vähän paksumman kuin ohjeessa. Muutoin ohje löytyy suoraan Valion sivuilta


Juhlan jälkeinen aamu valkeni pehmeän valkoisena



Koti on nyt siis onnellistettu joulutunnelmalla. Ensi viikolla pääseekin sitten tekemään laatikoita ja muita viime hetken jouluvalmisteluita. Töissäkin pitäisi käydä vielä alkuviikosta. Tiukka aikataulu tulee olemaan, mutta eikö se kuulu asiaan?

Tunnelmallista joulun odotusta!


2 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Saisimmepa mekin jouluksi lunta...edes pienen kerroksen.

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Voi Hannele, eikö teillä ole yhtään lunta? Luulin, että sitä olisi nyt koko maassa, kun täällä aivan eteläisimmässäkin Suomessa on... Tosin jatkuvan sulamisuhan alla.

Toivotaan nyt edes kuurakerroksen verran valkeutta kaikkien jouluun!