sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Halvat huvit


Blogini näyttää nykyisin keskittyvän käsittelemään lähes yksinomaan syömiseen, laiskotteluun ja nukkumiseen liittyviä aihepiirejä.

Eikä siinä mitään, kyseisiin asioihin sisältyy paljon elämän pieniä nautintoja, halpoja huveja, jotka ovat kuitenkin elämyksinä vertaansa vailla.

Esimerkiksi juuri vaihdetut lakanat, mieluiten ulkona raikkaissa tuulissa kuivuneet. Onko juuri suloisempaa asiaa? Puhtaisiin lakanoihin on niin täydellisen ihanaa illalla itsensä oikaista, että marttojen suosittelema noin kahden viikon vaihtoväli ei kyllä riitä. Juuri vaihdetuista lakanoista täytyy päästä nauttimaan joka viikonloppu.

Onnea lisäisi mankeli, mutta sitä meillä ei ole, koska se ei oikein mahtuisi talossa mihinkään järkevään paikkaan. Enkä millään jaksa silittää lakanoita, joten niiden sileydestä on tingittävä. Se on vähän valitettavaa. Mankeloidut liinavaatteet kun ovat jokseenkin eri juttu kuin mankeloimattomat.

Myös valaistus ja tuoksut ovat minulle tärkeä osa ympäristöä. Tykkään erityisesti kynttilöistä. Niitä käytetään meillä päivittäin ympäri vuoden. Makuuhuoneen talolyhdyissä palavat usein iltaisin tuoksukynttilät. Tunnelmallisen valaistuksen lisäksi pieni säväys esimerkiksi vaniljan tai appelsiinin tuoksua täydentää ihanasti puhtaiden lakanoiden raikkautta. 

Puhumattakaan aamuista, jolloin makuuhuoneeseen alkaa kantautua alakerrasta juuri keitetyn kahvin tuoksu. Täydellisempää tuoksuhetkeä on vaikea kuvitella.Tänä viikonloppuna tänne tuli kesä. Vihreys lisääntyy silmissä. 

Vuokot ovat jo jonkin aikaa olleet täydessä kukassa


Pepi-päärynän pulskat lehdenalut

Potagerin kääntäminen jäi viime syksynä odottamaan kevättä. Kevät taas on ollut niin kolea, etteivät pihahommat ole oikein kutsuneet. Nyt alkaisi viimeistään olla kääntämisen aika. 

Tänä viikonloppuna se ei kuitenkaan vielä onnistunut, sillä mies on ollut reissussa ja oma aikani on mennyt tavallista perusteellisempaan siivoamiseen sisällä. Siivoaminen on muuten myös niitä halpoja huveja (tai "huveja"), jonka jälkeen elämästä voi hetken nauttia täysillä. 

Alkoi olla jo kiire saada myös talvitamineet kesäksi säilöön, ettei joudu helteellä katselemaan untuvatakkeja ja villapipoja eteisessä. 

Kohta saadaan jo kesän ensimmäiset raparperit

Villapuseroteema on kulkenut sitkeästi mukana koko kuluneen talven. Kerroin jo aiemmin että neulon miehelle puseroa kohoneulemallilla. No sainkin sen jo kaulusta vaille valmiiksi, ennen kuin tajusin, että haluan kuitenkin käyttää vähän toisen tyyppistä lankaa; muhkeata ja hiukan pörröistä islantilaista villalankaa, joka pitää ryhtinsä kohokuvioissa ja jota on mahdollista neuleen sisäpuolelta kevyesti huovuttaa.

Ryhdyin siis uuteen projektiin. Hihat ja vatsa ovat nyt odottaneet joitakin viikkoja miehustan ja hihakavennusten aloittamista. Vähän näköjään aloittaminen kestää, sillä aion tehdä tavallista enemmän ajatustyötä vaativan kavennuksen. Sellaisen, missä hihan keskellä oleva kuvio jatkuu yhtäjaksoisena yli olkapään, aina kaula-aukon reunaan saakka. Siinä saa keskittyä laskemaan silmukoita eikä miehustan neulominen siksi onnistu kaikissa tilanteissa. Tarvitsen luultavasti myös isonsiskon puhelinneuvontaa... 

Tarkoitus olisi kuitenkin tehdä se vielä ennen kesän ja (kolean) veneilykauden alkua.

Mutta tästä hieman työläämmästä aihepiiristä takaisin elämän pieniin nautintoihin. On niitä tietysti paljon muitakin, kuin alussa mainitut syöminen, laiskottelu ja nukkuminen. 

Esimerkiksi rauhallinen hetki ennen nukkumaan menoa ihoa hoitavassa, ihanasti tuoksuvassa vaahtokylvyssä

Tai esteettiset elämykset. Luonnossa liikkuminen, tuoksut, hyvä musiikki. Iltalenkki pakkasessa, yhteinen vapaa-aika rakkaan kanssa, kiireettömät keskustelut, saunominen kuutamoyönä ja meressä uiminen, arjen humoristiset tilanteet. Neulominen ja samalla hyvän kuunnelman kuunteleminen. Kahvihetki ystävän kanssa. Kiinnostava kirja tai elokuva ja aikaa niihin käytettäväksi. Kesä-aamu, syksyn synkkä ja myrskyinen yö, marraskuun pumpulinharmaa päivä. Tuoreen mullan tuoksu keväällä.

Innostavaa viikkoa!


4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Oon niin samaa mieltä mm. noista lakanoista. Mulla on mankeli. Meilläkään sen paikka ei ole paras mahdollinen, mutta ei voi mitään. Ennen mankelia, silitin lakanat. Tykkään silittää, se tuoksu on niin ihana, puhdas. Ihanasti vihertää teidän piha ja potagerin rakentaminenkin lähtee taas vauhdilla eteenpäin. Neulominen on niin rentouttavaa. On niin paljon kaikkea ihanaa, mitä haluis tehdä, mutta aikaa on niin rajallisesti.
Aurinkoista viikon aloitusta<3

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Oi, kadehdin mankeliasi Kati :D Ollapa meilläkin... Taidan alkaa katsella taloa taas sellaisin silmin, että olisiko jossain kuitenkin paikka mankelille.

Kyllä silittäminen tuoksuineen on ihan kivaa minustakin, silloin tällöin ja kohtuullisessa mitassa. Mutta viiden ihmisen hehtaarinkokoiset lakanat kerran viikossa - se on minulle liikaa. Kahdenkin ihmisen lakanat on liikaa.. Tyynyliinoja sentään välillä silittelen.

Tosin tiedän muitakin, jotka silittävät lakanat. Ei voi kuin ihailla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että minun blogini yksi kantavista teemoista on laiskottelu. Joten se siitä :D

Ja kuten sanoit, aikaakin tuntuu jatkuvasti olevan liian vähän!

Ihanaa viikkoa sinulle Kati <3

Merja kirjoitti...

Olisipa meilläkin amme! Lämpimässä vedessä lököttely on niin rentouttavaa! Muutenkin luettelit just sellaisia elämän nautintoja, joista minäkin tykkään!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Merja kommentista! Silloin kun oltiin muuttamassa tätä taloa huvilasta ympärivuotiseksi asunnoksi ja rakentamassa tänne ihan uusia kylpytiloja, pidin kylpyammetta ehdottomana juttuna, vaikka mies ajatteli sen olevan aika epäkäytännöllinen (=turha) hankinta. No eipä ole ollut, vaan on ollut meillä tosi paljon käytössä.

Ja eläköön ne elämän pienet nautinnot :-D Aurinkoisia kesäpäiviä sinne!