sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Syksyn satoa ja remonttihaaveita

Syksyn värit alkavat olla hehkeimmillään

Nuori päärynäpuu Pepi on tuottanut ensimmäistä kertaa ihan kunnon sadon. Sen hedelmissä alkaa olla makea päärynän maku. Niille tekisi kuitenkin hyvää vielä vähän kypsyä. Saa nähdä, ehtivätkö yöpakkaset ennen sitä.

Syksyllä kodin sisätilat alkavat aina erityisesti kiinnostaa. Nyt on ollut makusteltavana erilaisia seinämaalisävyjä ja tapettimalleja, joihin tulee aina välillä palattua. 

Pinnat alkavat meillä olla siinä kunnossa, että jossain vaiheessa pitäisi saada aikaiseksi lattian ja seinien maalaaminen. Vähän laajempikin remontti on ollut mielessä nyt, kun entinen lapsiperheen iso talo alkaa pikkuhiljaa muuttua yhä enemmän meidän kahden aikuisen asunnoksi. Kun tilojen funktiot monessa kohtaa muuttuvat, huoneita voisi yhdistellä vähän suuremmiksi kokonaisuuksiksi, eli poistaa joitain väliseiniä. Koko asunnon ilmettä voisi samalla hieman päivittää.

Näitä aihepiirejä on tullut viime aikoina enemmänkin pohdiskeltua.

Zilga-viinirypälettä ei ole koskaan leikattu ja se on vuosien saatossa kasvattanut melkoisen  köynnöksen talon eteläseinustalle. Sen roteva lehdistö peittää jo osan ikkunoistakin. Nyt köynnöstä on tarkoitus karsia reippaalla kädellä, kunhan sato on saatu korjattua.


Potagerissakin kasvaa vielä yhtä ja toista. Kuten terveellistä lehtikaalta, jota on saatu runsaasti jo pakkaseenkin. Uutta kasvaa kuitenkin edelleen kovaa vauhtia.

Myös yrttejä löytyy vielä korjattavaksi talteen. On erityisen ihanaa saada pakasteeseen runsaasti tuoreita yrttejä, joita voi sitten pitkin talvea käyttää ruokien maustamiseen.  

Myös hyvälaatuisia syöntiomenoita on riittänyt ihan kivasti. Omenasato on kuitenkin ollut tänä syksynä sen verran heikko, että esimerkiksi hilloa ei ole päässyt tekemään lainkaan. 



Hyvää viikonloppua!


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

lovely!!!! great!!! katsoin monta blogia, ja vasta tämä hivelee sielua ja silmää<3 Menenkin nyt kohentamaan yhden neliömetrin kodissani tai siten yhden neliösentin, siitä se sitten lähtee

Anonyymi kirjoitti...

henkeni salpautuu KAIKESTA tuottamastasi kauneudesta!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos, kiitos, anonyymit :)