lauantai 4. helmikuuta 2012

Myräkän kourissa


Luonnonolot ovat viime päivinä olleet haasteelliset täällä etelä-Suomessa. Enpä muista vähään aikaan joutuneeni niin kieli keskellä suuta ajelemaan kuin eilen työmatkoilla. Auton keulan edessä näkyi ehkä parin metrin matkalta hiukan tietä tummemmat ajourat, jonka jälkeen joka puolella oli pelkkää valkoista. Jokainen vastaan tullut auto pöläytti lunta tuulilasia kohti ja hävitti ajouratkin hetkeksi näkyvistä. Hernerokkasumua muistuttavan lumipyryn seasta putkahteli näkökenttään poliiseja neonliiveissään, vilkkuvia valoja, paloautoja, hinausautoja, lukuisia autoja ojassa, poikittain tiellä ja toistensa perään ajaneina - häviten taas samantien pöperön sekaan.

Huh. Onneksi nyt on viikonloppu eikä tarvitse lähteä autolla minnekään. Tosin lumipyrykin on loppunut.

Myräkän laannuttua lumi näyttää kodin ikkunoista katsottuna pelkästään kauniilta.


Saunapolku alas rantaan. Sen kulkemiseen tarvittaisiin nyt pitkävartiset saappaat.


Kuurankukkia kuistin ikkunalla


Vanhojenpäivä lähestyy kovaa vauhtia, joten viimeistelen pukua. Sain lopulta eilen vetoketjunkin siististi kiinni (purettu kerran irti).

Ratkaiseva edistysaskel oli monia hienoja hääpukuja ommelleen tekstiilityönopettaja-ystäväni neuvo ommella vetoketju päälikankaaseen kiinni koneella, mutta vuoriin ja välikankaisiin käsin. Olipa hyvä neuvo! Siten se helposti ja lopputuloksesta tuli siisti. Aivan turhaan olin manaillen yrittänyt liittää vetoketjun yhdellä koneompeleella kiinni kerralla sekä pääli- että tuki-, että väli-, että vuorikankaaseen.


Puvun vuorikankaaseen on kiinnitetty vaaleanpunainen silkkikangaslappu, johon on kirjailtu Wanhan tyttöni nimi sekä vanhojenpäivävuosiluku. 


Puvun helmataftilla päällystetty nappi vähentää piilovetoketjuun kohdistuvaa painetta erittäin tyköistuvaksi mitoitetulla uumalla sekä peittää vetoketjun lukon.


Puvusta puuttuvat enää helmapäärmeet ja strassien liimaaminen helman tylliin, joka on tyttären specialtehtävä.

Marraskuun postauksessani näkyy puvun tähänastisia strassi- ja helmikoristeluita;

http://rakasvanhavalkoinentaloni.blogspot.com/2011/11/prinsessahuumaa-keskella-kaamosta.html

Ja kuvaa valmiista iltapuvusta pukkaa täältä kotiompelimostani heti kun siihen pisteeseen päästään -eli toivottavasti ihan pian!



Ei kommentteja: