sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Projekti etenee


Juhlapukuprojekti alkaa olla finaalissa.

Päärmäsin eilen illalla helmat ompelukoneella.


Sen jälkeen ajoin vielä saumurilla kapean rullapäärmeen tyllin alareunaan. Käytin alasiepparilankana paksua luonnonvalkoista polyesterilankaa, jolloin saumasta tuli nyörimäisen tiivis ja kiiltävä. Se on yllättävänkin näkyvä yksityiskohta puvun helmassa.


Yön kähmässä vielä liimailimme tyttären kanssa strasseja helman tylliin. Ne lisäävät hohtelevaa vaikutelmaa yhdessä kimaltavapintaisen erikoistyllin kanssa. Vyötärön organzarypytys hohtelee himmeästi sekin.


Ompelustöiden ohessa valmistin perheelle "pikaruokaa". Laitoin lohifileen uuniin jääkaapista löytyneistä tarvikkeista sävelletyn kastikkeen kera. Fileelle ensin suolaa ja mustapippuria myllystä sekä sitruunaviipaleita, sitten ruokakerman sekaan chilikastiketta, dijonsinappia, sitruunamehua, hunajaa ja runsaasti tuoretta tilliä. Kastike sekaisin ja fileelle.

Kalan kanssa tuoreella tillillä maustettua perunamuusia sekä höyrytettyjä porkkanoita, parsa- ja kukkakaalia. Lisukkeeksi appelsiinipunasipulisalaattia.

Yksinkertaista ja helppoa kotiruokaa siis. Kynttilöillä ja pellavaserveteillä saa hiukan hohtoa arkiseen kattaukseen.


Tänään sitten Runebergin kunniaksi Fredrikan torttua kahvin kanssa. Kylläpä maistui hyvälle, varsinkin kun on ollut alkuvuoden lähes kokonaan ilman sokerileivonnaisia.


Vielä pitäisi hoitaa kansalaisvelvollisuutensa ja käydä äänestämässä maalle presidenttiä. Kauniissa, aurinkoisessa pakkasäässä se ei olekaan hullumpi velvollisuus.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a. Meillä tuo olis kyllä jo juhla-ateria ja -kattaus :),
ihmettelee Elvi

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Vai niin.. vähän epäilen kokkimestari-Elvin tuntien :-)

Mutta kattaukseen kannattaa minusta aina hieman panostaa, sillä se on helppo tapa kohottaa tunnelmaa arkisimpienkin appeiden äärellä. Kun pöytään taittelee kangasservetit ja sytyttää kynttilät, niin kaikki ruoka maistuu juhlavalta.