tiistai 23. heinäkuuta 2019

Niistä sydämeni laulun teen ...

Tähän aikaan kesästä poiketaan potagerissa aina, kun ollaan lähdössä mökille. Sieltä saadaan helposti mukaan tarvittavat perunat, porkkanat, marjat, salaatit ja yrtit. 

Meillä ei ole mökillä edes pientä kasvimaata, eikä varmaan tulekaan. Haluamme pitää kesäkodin ennen kaikkea lomapaikkana, niin vapaana työvelvoitteista kuin mahdollista. Se on ollut myös yksi suunnittelun lähtökohdista.

Koska vietämme lähes koko lomamme mökillä, teemme parhaamme, että se aika myös tuntuisi lomalta. 

Onnea tuottavat asiat ovat usein yksinkertaisia, samoin vapaa-aikaan ja rentoutumiseen liittyvät ilot ja nautinnot. Leppoisaa yhdessäoloa läheisten kanssa, hauskaa tekemistä, toimeliaisuutta ja toimettomuutta sopivassa suhteessa, makoisia unia, kiireettömiä aamuja, hyvää ruokaa, lempeitä löylyjä saunan lauteilla, sileät pellavapyyhkeet saunan jälkeen, tuoksuva vasta, auringonlaskun ihailua, pulahdus viileään meriveteen. 

Kesälomalla on kivaa valvoa myöhään ja mennä lopulta väsyneenä nukkumaan, mieluiten puhtaisiin pellavalakanoihin.

Ja herätä hyvin levänneenä aamuauringon lempeään lämpöön ja meren ja vesilintujen ääniin. 

Mökin pieni makuusoppi on yksi ihanimpia paikkoja maailmassa, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Siellä aina nukahtaa nopeasti ja nukkuu sikeästi. On niin täydellisen hiljaista ja tuuletusikkunoista kevyesti puhalteleva meri-ilma tuntuu raikkaalta hengittää. 

Uusi kesäaamu


Kuten on jo tullut kerrottua, meillä mies vastaa kesällä aamiaisista. Kotona ne yleensä nautitaan potagerissa, mökillä aamuauringon puoleisella terassilla, talon seinustan suojassa. Viime aikoina aamiaispaikat ovat kuitenkin alkaneet vaihdella. 

Aamiaispöytä on ollut katettuna esimerkiksi saunarannan uintilaiturille ...

... tai tontin toiselle puolelle, keskelle kesäaamuista metsää.

Ilmassa alkaa olla jo pientä loppukesän tuntua. 

Kesä on niin suloinen. Ja niin lyhyt.



Ei kommentteja: