keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Tuulisia mökkipäiviä

Jotta uusien löylytuolien istumamukavuus olisi täydellinen, ne kaipasivat vielä pehmeitä niskatukia. Ompelin niihin tyynyt säkkikankaasta ja niiden pehmusteeksi laitettiin savusaunan hirsirungon pystytyksestä yli jäänyttä pellavarivettä. Päällisen saa helposti irti pesua varten.

Tosin tyynyjen täytteenä oleva pellavarive olisi kannattanut laittaa vielä erillisiin puuvillaisiin sisäpusseihin, mutta siinä kohti oikaisimme mutkan suoraksi. Ehkäpä tehdään se sitten ensimmäisen pesun yhteydessä. Nyt oli liian kiire saunomaan..


Saaristoon sopii oikeastaan kaikenlaiset säät. Mökkirakennus on aika iso ja mukavuuksilla varustettu, eikä päiväkausienkaan sisällä oleilu tunnu mitenkään ikävältä. Päinvastoin, sohvan nurkassa on kiva lukea ja katsella siinä ohessa suurista ikkunoista jylhiä säitä, sateita, kovaa tuulta, ukkosta. Ja nauttia iltaisin kaminan lämmöstä, kun ulkona on koleata.

Tosin useimmiten sää on aika säyseä. Aurinko paistaa melkein aina ja harvemmin täällä satelee. Sen sijaan tuuliset päivät ovat yleisempiä. Niidenkin kanssa tuulen suunta vaikuttaa paljon. Meidän mökki sijaitsee suojaisalla sisälahdella, jonne ainoastaan pohjoistuulet yltävät kunnolla. 

Nyt on jo monta päivää tuullut rivakasti juuri pohjoisesta. Kevyet lastutuolit lentelevät iloisesti terassilla ja laiturin kansituolien kankaat lepattavat ylöspäin pullollaan. Uidessa rantaan tulee melko isoa aaltoa ja vesi on viileätä, kun syvät vedet ovat sekoittuneet rantaveteen. Tuulisella säällä meri näyttää todella vihreältä ja ympäristö myös tuoksuu vahvemmin mereltä. 

Melko usein meidän suojaisessa ja lämpöisessä kesäparatiisissa unohtuu, että olemme Itämeren rannalla, mutta pohjoistuulilla sen taas oikein hyvin muistaa. 

Siinäkin on jotain mahtavaa ja vaikuttavaa, kun tuuli ujeltaa nurkissa ja meri pauhuaa ympärillä. 






Navakan pohjoistuulen päivinä ulkona ruokailu onnistuu vain talon takana, rakennuksen suojissa. Aamiaispaikka on aivan tyyni ja hyvin lämmin, vaikka joka puolella ympärillä kuuluu kova tuulen pauhu.




Ei kommentteja: