lauantai 14. joulukuuta 2019

Joululaulajat


Joulukuun alkupuoli on ihanaa, mutta yleensä myös kiireistä aikaa. Suuri valon juhla on niin tervetullut keskelle pimeintä vuodenaikaa, että siihen haluaa myös panostaa. Eikä siinä ole mitään vikaa, juhla tulee tekemällä. Pääasiassa juhlavalmistelut ovat koko perheen mukavaa yhdessä puuhailua.

Mutta mitä odotetumpi juhla, sitä suurempi on myös ylisuorittamiseen sortumisen riski. Ei jouluvalmisteluiden pitäisi kuitenkaan kenellekään stressiä aiheuttaa.

Siksi olen yrittänyt opetella rennompaa suhtautumista tähänkin asiaan. Jos jotain ei kohtuudella ehdi tai jaksa saada aikaiseksi, sen voi ihan hyvin vain skipata ja juhla tulee silti. 

Tänä vuonna näin kävi joulukorteille. Havahduin asiaan liian myöhään enkä jaksanut ottaa spurttia. Lämpimät ajatukset kulkevat nyt moneen suuntaan korttien sijasta, toivottavasti saavuttavat kohteensa. 

Yhdestä asiasta emme kuitenkaan halua tinkiä, vaikka aikataulut tuntuisivat kuinka hektisiltä; joulukuun joululaulajaisista kotona. Sinne kutsutaan talon täydeltä ystäviä, sytytetään kynttilät, katetaan porukalla pöytä koreaksi ja otetaan mukaan kaikki soittimet mitkä löydetään. Sitten vaan laulu raikamaan, illan mittaan lauletaan kaikki tutut joululaulut ja lisäksi kaikkien omat toivelaulut.

Joululauluilta tuo kerralla joulun kotiin. Siitä se varsinainen joulunodotus aina lähtee.


Tunnelmallista viikonloppua!


3 kommenttia:

Anni / Inkalilja Love kirjoitti...

Miten ihana perinne! Joululaulut tuovat hetkessä joulutunnelman kotiin. Tunnelmallista joulunodotusta sinulle!

Kati kirjoitti...

Samaa mieltä Annin kanssa, ihana perinne! Ja mitkä herkut jälleen kerran, lurps. Täällä muuten jäi myös joulukortit lähettämättä. Ei nyt vaan ehtinyt paneutua asiaan ja olin jo itse asiassa postilakon aikana ajatellut, että lakko on niin pitkä, ettei ole syytä ruveta korttihommeleihin. Mutta hei löysin dansukkerin sivuilta hyvältä vaikuttavan kanelijuustokakun ohjeen, testiin menee jossain vaiheessa:)Ihanaa joulun odotusta koko poppoolle, täällä satelee räntää, mutta kun oikein katsoo niin näyttää lumelta:))

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos kommenteista, Anni ja Kati <3

Minäkin selitin siskoilleni, että joulukortit jäivät tänä vuonna laittamatta koska lakko.... No taisihan se lakko jo jokin aika sitten päättyä, mutta aiheuttaa näköjään vieläkin aloitekyvyttömyyttä :D

Täälläkin sataa vettä niin paljon, että järvi alkaa jo tulvia. Saisi muuttua lumeksi niin saataisiin valkea joulu - eikä hukuttaisi pian tulvaan taloinemme!

Tunnelmallista joulunodotusta teillekin!