lauantai 25. huhtikuuta 2020

Pitsaa hiiligrillissä


Mökki-ikävä kasvoi liian suureksi, oli lähdettävä sinne. Varovaisuutta noudattaen, tottakai. Eli ei pysähdyksiä matkalla eikä mitään taajamassa poikkeamisia mökkipaikkakunnalla. Ei siis tilanteita, että voisi törmätä johonkuhun ulkopuoliseen. Rakkaiden eristyskavereiden kanssa suorinta tietä vaan mökille keskelle metsää, kaikki tarvittava mukana.

Kuten etätyövälineet ja pitsantekotarvikkeet.

Mies on ollut viime aikoina pitsa-innostuksen vallassa, toisaalta pitkän eristyksen, toisaalta  italianrakkautensa ja -kaipuunsa yhtenä oheistuotteena. Eikä minkä tahansa pitsan, vaan kyse on nimenomaan perinteisistä italialaisista kiviuunipitsoista. Sellaisia hän haluaisi itse tehdä. Siksi miehen haaveissa on jo pitkään siinnellyt myös oma pitsauuni.

Sitä odotellessa hän on hankkinut uuniin laitettavan pitsakiven. Kokeilimme nyt paistaa sen avulla pitsaa hiiligrillissä.


Mökkimaiseman ehkä upein juttu on jokailtainen auringonlasku lahdelle ja aina hiukan erinäköinen  iltarusko. Sitä ei kyllästy katselemaan. 

Aluksi pitsan grillissä paistamisessa oli sellainen ongelma, että reunat jäivät liian vaaleiksi ja samaan aikaan pohja melkein paloi. Kun kiven lämpötilaa laskettiin, grillin lämpötilaa nostettiin ja hiilet työnnettiin grillin ulkoreunoille, sekä paistoaikaa hiukan pidennettiin, tuo ongelma poistui. 

Lopulta pitsat paistuivat täydellisesti ja saivat hiiligrillissä rapean pinnan ja herkullisen savuaromin. 

 Auringonlaskun sauna ♡

Tällä reissulla kalaverkot olivat pitkästä aikaa vedessä

Hyvää viikonloppua!


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvänen aika,kun on kaunista siellä mökillä.Nuo maisemat ovat uskomattomat!-sanna-

Pasi Ahdevainio kirjoitti...

Tosi hienoja kuvia, kiitos!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Sanna ja Pasi, kiva kuulla :)