sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Katsaus rantasaunaan ja syksyn ensimmäiset glögit

Rantasauna on kovassa käytössä, vaikka remontti on vielä monilta osin kesken. Saunakammarissakin on jo joitain huonekaluja, toistaiseksi lähinnä väliaikaisia puutarhan kalusteita talvisäilytyksesssä. 

Pitkälle seinälle olisi tarkoitus tehdä itse sohva ja verhoilla sohvatyynyt paksulla rohdinpellavalla.

Pieni pukuhuone, jonne pitäisi vielä mahduttaa yläkertaan menevät portaat

Olemme olleet tosi tyytyväisiä saunaremppaan ja aivan erityisesti löylyhuoneeseen lauteineen. Siellä on ihana tunnelma ja uusi, helppokäyttöinen vesisysteemi lisää saunomisnautintoa entisestään.

Niin ja muuten talviuintilupaukseni on toistaiseksi pitänyt. Joka viikko on tullut pulahdettua jo melko hyiseksi muuttuneeseen järviveteen. Mikä mahtava tunne kömpiä sen jälkeen saunan pehmeisiin löylyihin!  

Maisteltiin saunakammarissa myös syksyn ensimmäiset glögit

Mies ei yleensä ole erityisen kiinnostunut sisustamiseen liittyvistä kysymyksistä, mutta rantasaunan suhteen hänellä on ollut paljon toiveita. Hän esimerkiksi halusi säilyttää kaikki tilan vanhat puupinnat sellaisenaan, niin että mitään ei maalata. Alunperinhän suunnittelin, että lattiat maalattaisiin vaaleanharmaiksi, ehdin ostaa jo maalinkin.

Miehen näkemykset on ollut ihan helppo hyväksyä, hänen ideansa eivät ole olleet minusta yhtään huonoja. Lisäksi rantasauna on miehelle erityisen tärkeä paikka. Hän saunoo siellä monta kertaa viikossa ja kutsuu lauteille milloin kavereitaan, milloin sukulaisiaan tai poikiaan. Ja kyllä minäkin pääsen aika usein saunakaveriksi :)



Mukavaa viikkoa!

 

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

U P E A

Anonyymi kirjoitti...

Miten ihana rantasauna, niin kaunis ja tunnelmallinen! Täytyy sanoa, että näin iltojen pimetessä alan kaipailemaan aivan erityisen paljon tänne blogisi pariin! Täällä on jotain sellaista syksyyn sopivaa, sydämen pohjassa tuntuvaa tunnelmaa :-)

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Voi kiitos anonyymit 💛

Itselleni syksy on ehdottomasti lempparivuodenaika, varsinkin tämä loppusyksy, loka-marraskuu. Nautin joka hetkestä!

Kaikkea hyvää sinne!

Merja kirjoitti...

Niin ihanan näköistä ja tunnelmallista! Blogisi antaa iloa ja ideoita omaan tunnelmoimiseen ja sisustamiseen:)!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Merja, kiva kuulla 💛

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on kaunis ja tunnelmallinen sauna!Tuo puupinta on niin kaunis.Ja piipunhattu on mielestäni upea!-sanna-

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Sanna <3

Sari kirjoitti...

Kaunis rantasauna, erityisesti nuo tummat pinnat miellyttävät omaa silmää. Meilläkin on suunnitelmissa saunaremontit niin kotisaunaan kuin mökille Oulun kupeeseen. Meilläkin on puolison kanssa välillä hieman eriävät näkemyksen sisustuksen suhteen, itsekin tykkään maalata pintoja. Mutta onhan noissa puupinnoissa oma tunnelmansa.

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Hei Sari!

Ja kiitos kommentista!

Meidän rantasaunan kaikkien pintojen jättäminen alkuperäiseen tummuneen puun väriin kyllä mietitytti itseäni. Ajattelin, että jotain kokonaisuutta raikastavaa tarvittaisiin. Eli se helmenharmaa lattia. Mutta tässä tapauksessa miehellä olikin tavallisesta poiketen vahvat näkemykset sisustukseen liittyen ja koska rantasauna on hänelle erityisen tärkeä paikka, hän sai päättää asiasta.

Nyt kun tilaa on muutama kuukausi lähes valmiina katseltu ja käytetty, niin täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen tuohon miehen linjaukseen. Tumma tila on hieno ja vanhoista, patinoituneista puupinnosta syntyy saunaan juuri oikea karaktääri.

Eipä siis kannata aina olla heti maalipensselin kanssa heilumassa, tai ainakin kannattaa katsella hetken aikaa ennen kuin tekee mitään. Ja jopa kuunnella miestä - vaikka hänen sisustusideansa ensi alkuun hieman epäilyttäviltä kuulostaisivatkin :D

Tuula kirjoitti...

Kaunis rantasauna teillä! Meilläkin on suunnitteilla pienimuotoinen saunaremontti täällä Oulun kodissamme. Oletpa rohkea kun uskaltaudut talviuinnille, itsestä ei siihen olisi, ainakaan enää.