lauantai 16. tammikuuta 2021

Pakkasia

Pian vuodenvaihteen jälkeen tänne tuli talvi. Lunta on tupruttanut enemmän kuin vuosiin ja kireitä pakkasiakin on pidellyt. 

Kunnon talvi on vaihteeksi hauska juttu, pakkasilma tuoksuu hyvälle ja lumi narskuu kivasti kenkien alla. Valkoinen maisema kuuran puuteroimine puineen ja hankien päällä välkehtivine pakkastimantteineen myös näyttää satumaisen kauniilta. 


Myös lumitöitä on viime aikoina riittänyt 

Tänä talvena saunominen on, kuten mies asian ilmaisi, "lähtenyt hiukan lapasesta". Rantasauna on siis lämmennyt lähes joka ilta. On vaan niin ihanaa saunoa rempatussa saunassa ja pulahdella avannossa. 

Jännä juttu, että yli kahdenkymmenen asteen pakkasessa avanto ei tunnu ollenkaan niin kylmältä kuin hieman lauhemmassa säässä.  Ja miten taivaallista on astua saunaan kireästä pakkasesta, avannon jälkeen, kun vastaan tulvahtaa kuuma höyry ja puukiukaan tuoksu!

Kun lämpötila on kaksikymmentäviisi astetta pakkasen puolella, avannon pinnan joutuu rikkomaan uudelleen jokaisten vähän pidempien löylyjen jälkeen. 
Leppoisaa viikonloppua!


4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

No mutta hyvä kun on saunalla korkea käyttöaste, ei mennyt remontti hukkaan! Ihanat maisemat siellä teilläkin, meillä on myös tosi paljon lunta. Tosin tällä leveysasteella se ei ole mikään suunnaton ihme. Mukavaa viikkoa<3

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Kati <3

Se on kyllä kieltämättä hyvä, että saunalla on korkea käyttöaste, ei menneet remppavaivat hukkaan. Mutta myös halkopino hupenee yllättävän nopeaa tahtia näillä säillä...

Sellaisissa leveysasteissa on puolensa, missä luminen talvi ei ole suuri ihme! Meillä sellainen on tätä nykyä aika harvinaista.

Hyvää viikkoa sinnekin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kun on lunta.Olen niin kaivannut normaalia talvea.Lumi kaunistaa ja valaisee.Ja tykkään lumitöistä:)Kireitä pakkasia en kaipaa,mutta tällainen alle -10 on just passeli:)-sanna-

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Olen Sanna täysin samaa mieltä. Täytyy nauttia tästä nyt, ei saada välttämättä moneen vuoteen yhtä kaunista talvea!