sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Talo muutoksen kourissa

Kotimme on jo kauan ollut vähintään pintaremontin tarpeessa. Sitä olen joskus täällä blogissakin suunnitellut. Nyt koronavuoden mittaan aloimme konkreettisemminkin kartoittaa toimenpiteitä ja tilannetta, tekijöiden etsimisen ja muiden käytännön asioiden suhteen. 

Jokin viimeinen ponnistautuminen tositoimiin on kuitenkin tähän asti jäänyt puuttumaan. Ehdittiin jo alkaa epäröidä sitäkin, jaksetaanko me moiseen hommaan enää edes ryhtyä, vanhat ihmiset.

Kunnes talviloman aikaan iski purkuvimma. Liikkeelle panevana voimana varmaan sama asia kuin viimekeväisessä rantasaunaremontissa; loputtomalta tuntuvan kotona oleilun aiheuttama turhautuminen. Siinä ohessa joutui myös vähän liikaa katselemaan kodin epäkohtia. Alkoi pahasti tökkiä.

Purkamisen kohteeksi ovat joutuneet nyt suunnilleen kaikki häiritsevät asiat. Pian valkeni, ettei tämä nyt ihan pintaremontilla hoidu. 

Päätimme esimerkiksi laittaa keskikerrokseen lattialämmityksen, kun se niin luontevasti sopii talon maalämpöjärjestelmään. Sehän samalla tarkoittaa koko kerroksen lattian uusimista. Vähän väliseiniäkin ja huonejärjestystä muutetaan. Ja remontoidaan keittiö kokonaan. Ikkunoita on tilattu puusepältä. Ja talo pitäisi maalata jo ulkopuoleltakin. Ja niin edelleen.

Toistaiseksi tehdään itse, kun ollaan voimissamme ja intokin on huipussaan. Tämähän on kiva harrastus! Suorastaan flow'n vallassa täällä nyt meuhkataan.  


Kuvat voivat näyttää karuilta, mutta itse näen tilanteen toivoa herättävänä. Kaaos on usein tie muutokseen - ja juuri nyt se tuntuu oikein virkistävältä. 

(Ja nuo keltaiset kukat muuten mies toi naistenpäivänä. Hyvin sopivat sisustukseen!)

Samalla kovasti kiirettä pitelee, eikä näitä some-harrastuksiaankaan meinaa ehtiä hoidella. Mutta raportoin kyllä lisää, kun maisemat alkavat tästä selkiytyä!

Mukavaa viikon alkua!


5 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Voi hitsi, onpa jotain kivaa täälläkin tiedossa, kun odottelee lisää kuvia! Joo kyllä tää kotona oleilu on herättänyt kaikenlaisia ajatuksia, mitä voisi/pitäisäi/haluaisi kotona uudistaa ja muuttaa...

Mukavaa viikkoa!

Sari kirjoitti...

Meilläkin on ollut harkinnassa tuohon maalämpöenergiaan siirtyminen, joten mielenkiintoista lukea muiden kokemuksia. Lattialämmitys olisi kyllä myös ihanaa arjen luksusta. Tsemppiä teille purku- ja remonttihommiin!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Kati ja Sari!

Kati, tuota ajattelua on liikkeellä, ihan lehdestäkin luin sellaista :D Ja kyllähän sen ymmärtää, kun täällä kotona vuodenkin tuijottelee seiniä 24/7, niin helposti tulee kaikenlaista mieleen. Toistaiseksi hommat täällä on olleet sellaisia, että ne on vieneet tätä taloa vaan kauheamman näköiseen suuntaan (purkutyöt), mutta toivottavasti meno muuttuu kohtuullisesa ajassa!

Sari, vaihdettiin meille maalämpö noin 10 vuotta sitten ja ollaan kyllä oltu tyytyväisiä. Ja vielä kivempi juttu on, kun pääsee hyödyntämään sen kätsää lattialämpömshdollisuutta. Ja ajatella, pääsee eroon noista pattereista!

Miss Luna kirjoitti...

Mielenkiintoista nähdä, millaista siellä syntyy!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Hei Luna, sama juttu, malttamattomuus vaivaa kun näin iso remontti ripeästikin tehtynä edistyy kuitenkin visioita ajatellen ihan liian hitaasti. Olisi kiva alkaa nähdä jo valmista, mutta siihen menee vielä varmaankin kuukausia aikaa...