sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Piparkakkutalo


Laskeskelin joulunaluspäiviä jo vähän stressaantuneena ja tein pikapäätöksen; tilataanpa jouluaaton juhla-ateria tänä vuonna pitopalvelusta. Ei tarvitse miettiä menua, eikä hikoilla ruokakaupassa. Se ei näyttäisi edes maksavan enempää kuin itse tehden. Ratkaisu tuntuu suurelta helpotukselta kaiken tämän hässäkän keskellä kun työkiireetkin pitävät tiukoissa pihdeissään aatonaattoon asti.

Tuntuu ihanalta, että voi käyttää vähät joulunvalmisteluaikansa niihin asioihin, joita on kiva tehdä. Kuten esimerkiksi piparkakkutalo.

Tartuimme projektiin yhdessä tyttären kanssa. Tai oikeastaan taitava tyttäreni teki talon, minä vain suunnittelin rakenteet ja piirsin kaavat.

Olemme joskus tehneet modernia arkkitehtuuriakin edustavan piparkakkutalon, mutta se jäi yksittäiseksi kokeiluksi. Perinteinen toimii tässä lajissa parhaiten. Niinpä nytkin suunnittelimme mansardikattoisen, ruutuikkunaisen piparkakkuvillan.

Osien paistamisen jälkeen tytär koristeli ne tomusokerimassalla


Sen jälkeen osat liitettiin toisiinsa sulatetulla sokerilla. Ennen katon paikoilleen kiinnittämistä talon sisälle asetettiin minivalosarja.


Ikkunoihin kiinnitettiin liivatearkit. Siitä syntyy todella kaunis vanhan lasin vaikutelma, sisällä oleva valo heijastuu liivatteen läpi tunnelmallisesti.

Koko perhe viihtyi keittiössä, kun piparkakkutalo valmistui. Kuunneltiin euroradion joulukonserttia ja nautittiin glögiä.          Valmis talo

 

Tytär kekkasi ulottaa valosarjoista yhdet lamput talon ulkopuolelle, lumilyhtyjen sisälle. Hyvä idea, sieltä ne valaisevat lyhdyt kauniisti ja aidon näköisesti. Lumiukko tehtiin piparitaikinasta paistetuista palloista ja päällystettiin tomusokerimassalla. Talon takanurkalla hiippailee arka kettu.


Tunnelmallista joulun odotusta!
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upein koskaan näkemäni piparkakkutalo! Olette todella taitavia.

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos, Anonyymi! :-)