sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Ihanat lakkiaiset

Eilen koitti viimein päättäjäispäivä ja pääsimme juhlimaan kuopuksen lakkiaisia. Lauantain sää oli aika kolea ja muuttui iltaa kohti sateiseksi, joten juhlaa vietettiin pääosin sisällä.

Jos kesällä juhlapäivänä sataa, se ihme kyllä pienesti yllättää. Viimeistään siinä kohti tajuaa tilanneensa aurinkoisen ja lämpöisen juhlasään. Sitä huomaa haaveilleensa kauniista juhlapöydistä pitkine liinoineen ja kesäisine kukkasineen, ja rennosta istuskelusta vieraiden kanssa ulkona puutarhassa, joka on tähän aikaan vuodesta hehkeimmillään.

Mutta kuten tiedämme, säitä ei pääse valitsemaan. Onneksi mahduimme hyvin sisällekin, vaikka vieraita tuli aika paljon. Mehän rakastamme juhlia ja suuria vierasmääriä ja se on huomioitu kun suunnittelimme kotiamme. Siksi sateinen sää ei nytkään tuottanut juhlaamme pientä harmitusta suurempaa ongelmaa.

Tyttären tekemät upeat täytekakut rehevine koristeluineen olivat tämänkin juhlan bravuuri

Minun vastuualueekseni jäivät voileipäkakut ja muut suolaiset leivonnaisetKuvassa taustalla vilahtaa firenzeläinen kakkuleipurimme

Juhlia seuraavana aamuna kotona on erityinen tunnelma. Talo on tyhjentynyt ja hiljainen, mutta juhlan tunnelma ja lämpö on vielä vahvasti jäljellä. Kuin pieniä kultahippusia leijailisi ilmassa.Itselläni alkoi nyt loma. Se tuntuu loppukevään rutistusten jälkeen taivaalliselta! 

Ihan alkajaisiksi suunnitelmissa on kiireettömiä lomapäiviä ilman mitään aikataulua, pitkiä aamiaisia potagerissa ja tietysti mökkeilyä heti kun se on mahdollista. Ilmassa on myös pieniä reissuviritelmiä.. 

Hyvää kesäkuun ensimmäistä viikkoa!


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköisiä kakkuja

Anonyymi kirjoitti...

Aivan huikean kauniit juhlatarjoilut ja kaunis koti. Odotan innolla aina uusia postauksia. Inspiroiva blogi <3

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos anonyymit kommenteista - ihanaa palautetta <3