perjantai 2. joulukuuta 2011

Matonraitoja


Ehkä kapea tasaraita on selkein, ainakin pieneen mattoon. Isossa matossa raidat voisivat olla tuplaten leveämmät.

Mutta miten saada värinvaihtokohta huomaamattomammaksi?


6 kommenttia:

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Maija linkeistä! Harmi etteivät ne tässä ole enää aktiivisia, valvontaikkunassa vielä olivat.

Mutta noissapa tosiaan olisi mallia uusiin virityksiin! Erityisen kiinnostava tuo domino-juttu. Sillä systeemillä siis voisi ilmeisesti vaikka neuloa matonkuteesta suuren neliön muotoisen maton?

Maija Maitoparta kirjoitti...

Jep ja on neulottukin. Sulla taitaa olla ainakin näin 1000 kilometrin päästä katsottuna tuo kude sitä ohuinta ontelokudetta. Siihen varmaan olisi passelit puikot jotain 5-7 riippuen käsialasta ja siitä, että aiotko kuivattaa mattoa pesun jälkeen rummussa. Ja pyöröpuikot pitää olla, muuten menee terveys. Domino on erittäin kaunista sellaista reliefimäistä pintaa kun siinä aina muuttuu se neuloksen harjan suunta.

Ja jos joku haluaa noita linkkejä tarkastella, niin ne löytyvät Kauhavan Kangasaitan ja Novitan sivuilta.

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Nyt välimatka näköjään vähän ohentaa kudetta (tai lasit on huonot), kyllä se on sitä toiseksi paksuinta. Ja virkkuukoukku no. 8.

Mutta tämänkin maton pinnasta tulee minusta tosi kaunis ja ainakin tällä väriyhdistelmällä jotenkin vähän paperinarumainen vaikutelma. Tuntuu jalan allakin kivan karhealta. Eikä ole vähäisintäkään isoäiti- tms. henkeä minkä yleensä ajatuksissaan liittää virkattuihin mattoihin, vaan tästä matosta tulee raikas ja graafinen.

Siksi ajattelin, että tuolla dominojutulla saisi varmaan samasta materiaalista suorastaan tyylikkään maton, moderniinkin kotiin.

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Niin ja Maija, tiedätkö muuten miten tuon värinvaihtokohdan saisi huomaamattomammaksi? Onko jotain erityistä keinoa softata pykälää?

Selmaneiti kirjoitti...

Moi!

Auttaisiko jos tekisit maton 1-pylväillä ja aina värinvaihtokohdassa virkkaisit 2 kiinteää silmukkaa, toisen mustalla ja toisen valkosella?

voisi vähän lieventää porrasta?

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Selma! Tuota täytyy kokeilla, kuulostaa siltä, että saattaa hyvinkin toimia.

Nyt on vaan langat loppu ja koukku pilalle kaluttu, joten kauppareissu on edessä ennen kuin pääsen kokeilemaan :-)