lauantai 28. maaliskuuta 2020

Kevät ei tiedä koronasta

Täältä meiltä ei nyt pääse pois, kun Uudenmaan maakunta on eristetty muusta Suomesta. Ei oltaisi kyllä oltu minnekään lähdössäkään. Jo useampi viikko on vierähtänyt tiiviisti kotona. 

Maa on poikkeustilassa mutta luonto ei tiedä siitä mitään. Kevät on kovaa vauhtia puhkeamassa täyteen kukoistukseensa. Eikä ihmekään, onhan pian huhtikuu.

Tämä kevät ei kuitenkaan totuttuun tapaan ole humahtanut sydämeen ja huumannut päätä, edes puutarhakuume ei ole nyt noussut. 

Tämä on erilainen kevät.

Alppiruusupensaat notkuvat pulleita nuppuja. Kun nuput parin kuukauden kuluttua aukeavat, alkaa vuoden näyttävin kukkaloisto. Monien ennusteiden mukaan koronaepidemia saavuttaa huippunsa samoihin aikoihin. 

Näissä oloissa olemme ensimmäistä kertaa koskaan tilanneet ravintoloista valmisruokaa. Se on nyt ihan kivaa vaihtelua ja samalla tulee tuettua hankalaan tilanteeseen joutuneita ravintolayrittäjiä. 

Pöytä ja nälkäiset ihmiset odottavat ruokalähettiä


Hyvää kotiviikonloppua, pidetään huolta itsestämme ja rakkaistamme!


2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Niin viihtyisää teillä on, että ei varmasti tee tiukkaakaan viettää aikaa kotona entistä enemmän. Minä viihdyn myös kotona, niin tämä ei ole suuren suuri ongelma. Sain jopa tehtyä verhon ja tyyntynpäällisen, niistä on blogissa kuvat. Ainut mikä ahdistaa oikeastaan on lumi. Kyllä, meillä satoi ensin toissa iltana lunta ja vielä eilen aamullakin. Aika reilustikin. Sitten sulivat pois ja maailma kirkastui. Mutta tänä aamuna heräsin taas valkoiseen maisemaan. En yhtään enää kaipaa lunta. Orvokit on peitlty pyyhkeellä, mutta todenenäköisesti vain mullan alla oleva osa selviytyy. N nousevat sitten taas kun lämpenee... Mutta hei, kyllä se lumi sulaa taas pois ja kevät palaa. Tsemppiä etätöihin ja pysykää terveenä<3

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Kati!

Minäkin olen miettinyt tuota ompelemista. Esimerkiksi yksi vanha, iso pellavaliina, josta en niin paljon liinana tykkää, saisi uuden elämän kun siitä ompelisi pinon keittiöpyyhkeitä. Tämäkin on kuitenkin toistaiseksi jäänyt miettimisen asteelle. Ompelupöydällä odottamassa se liina kyllä jo on (ollut jo kotvasen)...

Ymmärrän tuo ahdistuksen liittyen lumen satamiseen. Sehän on talvella hyvin tervetullut juttu, mutta ei enää HUHTIKUUSSA! Meillä täällä ei ole ollut juurikaan lunta koko talvena ja vaikka se vähän ankeata on ollutkin, niin tällä hetkellä se lumettomuus sopii paremmin kuin hyvin!

Toivotaan, että kaikki lumet sulavat ja koronat hiipuvat, tulee kesä ja maailma palaa taas raiteilleen! Mukavaa viikkoa sinne!