sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Villapallo

Hesarissa oli näin joulun lähestyessä villaisten joulupallojen neulomisohje. Ihan hauska juttu, eli eikun kokeilemaan.

Eipä todellakaan sujunut ensimmäinen pallo konkarineulojaltakaan tunnissa, kuten ohjeessa luvattiin... Silmukoiden luomisesta viimeisten lankojen päättelyyn meni nyt kaksi ja puoli tuntia. Seuraavat pallot saattaisivat tietysti syntyä jo joutuisammin.

Tällaiset pienet projektit ovat terapeuttista taukotoimntaa kaltaisilleni levottomista käsistä kärsiville, eli näitä voisi tehdä enemmänkin. Pallo on aika ihan söpö.

Hyvin pallot sopisivat kuuseenkin, kunhan niitä olisi riittävästi. Mutta nimenomaan yksinään, muuta ei kuuseen voisi näiden kanssa laittaa.

Ja väriskaala? Hmmm... ei varmaan olisi hassumpi kuusi, jos kaikki villapallot olisivat esimerkiksi valkoisen ja vaaleanharmaan yhdistelmiä? Tai jotain yksivärisiä, vaikka luonnonvalkoisia?


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vierailen täällä sinun ihanassa joulunodotuksen talossasi. Kiitos vain kutsusta! Varsinaisesti haluan kommentoida tuota villapalloa. Huomasin minäkin ohjeen Hesarissa ja ajattelin kokeilla. Näin aamutv:ssä norjalaiset herrat, jotka ovat villapalloilun aloittaneet. Kuvittele: kaksi kookasta norskia istumaan kudin kädessä pikkuruiselle helenapetäjistö-sohvalle. Näky oli sykähdyttävä. Sinunkun kuvasi ovat sykähdyttäviä.

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos kommentista!

Minäkin ajattelin koko ajan niitä norskeja, kun tein villapalloa. Aloitus oli niin pienen pieni ja puikot niin kovin ohuet, että siinä oli väkertämistä minunkin sormillani.

Mutta minulla on nyt monia uusia ideoita noihin villapalloihin. Esim. kohoneuleet. Otan niistä kuvia kunhan (jos..) saan tehtyä :-)

Ihanaa joulun odotusta Sinulle!

Maija Maitoparta kirjoitti...

Minäkin teen noitw palloja. Olen oikein ostanut kokonaisen kirjan aiheesta. Minua melkein eniten on ihastuttanut erikoislangoista tehdyt pallot. Siis kaikenlaisista pitkäkarvaisista ja pörröpintaisista langoista. Niissä vain pitää lopettaa leventäminen ajoissa ja aloitta taas loppukavennus aiemmin ettei tule ihan hervottoman kokoisia palloja. Eräs tuttavani oli tehnyt pallon puuvillalangasta, siis aivan perus-kotiväestä. Se oli todella kaunis.

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Maija, minäkin olen tuumaillut, mitä kaikkia vaihtoehtoja olisi tehdä noita villapalloja. Yksi suosikkiajatukseni on ollut sellainen villalanka, jossa on seassa paljetteja. Kimmaltelisivat sitten kuusessa kilvan äidin tähtisilmien kanssa!

Tai paperinaru, sekin voisi olla kiva ja ihan toisentyylinen.

Tai sitten palloja voisi virkata erilaisilla pitsimalleilla.

By the way, olen viime aikoina saanut vähän heikosti aikaiseksi minkäänlaisia palloja, eli saattaapa jäädä haaveeksi tyttären idea koristella kuusi pelkillä villapalloilla ja j-kirjaimen muotoisilla punavalkoisilla nekkukarkeilla...