lauantai 6. elokuuta 2016

Satoa ja silmäniloa potagerista


Potagerin runsaat koristekasvit ovat täydessä loistossaan, kohta ne jo rehottavat liikaa. Silti oli hyvä idea perustaa hyötykasvitarhaan näinkin paljon pelkkiä koristekukkapenkkejä. Sekä pölyttäjiä että silmäniloa on tänä kesänä riittänyt.


Potagerin maissiosasto tuottaa noin 25 sokerimaissin tähkää mikäli ne ehtivät valmiiksi asti. Lupaavalta näyttää, tähkät ovat jo nyt varsin muhkean kokoisia. Maissipenkkihän oli juhannukseen saakka muovitunnelissa, joten kasvukauden pituus saattaa riittääkin.


Olemme tänäkin kesänä olleet täysin omavaraisia salaatin ja yrttien suhteen. Varsinkin ihanaa tilliä on käytetty runsaalla kädellä. Minusta sen maku sopii lähes mihin tahansa ruokalajiin.


Kuten esimerkiksi maustamaan jauhelihaa. Tässä täytettyjä kesäkurpitsoita.


Avomaankurkun kasvatusteline toimii, mutta työskentelyergonomiassa on vielä parantamisen varaa. Se hienosäädetään kuntoon ensi kesäksi!


Vain neljä avomaankurkun tainta tuottaa niin paljon, että saamme niistä maustekurkut varmaan koko talveksi.


Punakaneliomenakin aikoo lahjoittaa suuren sadon


Ja vadelmat ovat hämmästyttäneet, oksat ovat notkuneet suuria, makeita marjoja jo nyt ensimmäisenä kesänä


Myös mansikkaa olemme saaneet kerrankin riittävästi omasta takaa. Kun lajikkeita on useita, aikaisesta myöhäisempään, myös syöntimansikoita on riittänyt useiden viikkojen ajan


Tyttären aamusaalis


Kantarellejakin on päästy maistelemaan


Suurin osa tästäkin kesälomastamme on kulunut onnellisesti mökillä saaristossa. Mökkiblogista löytyy pieniä tunnelmapaloja teille, joita mökkielämä kiinnostaa!


Lopuksi, tytär on nykyisin kovin innostunut täytekakkutaiteesta. Tässä teille ihailtavaksi viimeisin taidonnäyte, tehty syntymäpäivälahjaksi hyvälle ystävälle. Sekä pinnan että sisuksen tyylikäs liukuvärjäys synnyttää kakkuun hienon säväyksen!


Ensi viikolla alkavatkin sitten taas työt, eli arkeen siirtyminen on edessä. 

Aurinkoisia loppukesän päiviä!



Ei kommentteja: