lauantai 15. huhtikuuta 2017

Kevättunnelmia

Intialaisesta ruuasta on tullut meillä suosittua. Kiva juttu, sitä on helppo valmistaa. Tai en tiedä intialaisesta, noin niin kuin virallisesti, se voi olla hyvinkin monimutkaista tehdä. Mutta on ihan helppo tehdä ruokaa, joka menee intialaisesta. Riittää, kun kaapista löytyvät ne mausteet, joita tarvitaan esimerkiksi pullan leipomiseen: kardemummaa, kanelia, piparkakkumaustetta. Lisäksi currya, kurkumaa, chiliä, juustokuminaa. Noilla lihapataan saa niin aidon intialaisen maun, ettei ohjeita tarvitse enempää tutkia, ellei välttämättä halua.

Mausteisen lihapadan rinnalla raikas hunajalla ja mintulla maustettu raita on ehdoton. Aterian valmistaminen alkaakin siitä.


Naan-leipä on myös hyvää ja sopii tietysti kokonaisuuteen. Sitäkin on helppo tehdä. Ja vaikka oikea naan-leipä tehdään tulikuumassa kiviuunissa, onnistuu se sähköuunissakin ihan riittävän hyvin.

Leivän leipominen on kuitenkin muun aterian valmistamiseen verrattuna sen verran aikaa vievää, että  se jää meillä usein pois. Ainakin, jos ruokaa valmistetaan kiireisellä aikataululla. Vehnäjauhoilla leivottu ja voilla sivelty naan-leipä ei myöskään varsinaisesti paranna ateriakokonaisuuden ravintoarvoja.



Ruokailukuistin ikkunasta avautuva maisema saa välillä idyllisiä piirteitä, kun ohi kulkevat peurat pysähtyvät rantaan syömään. 

Tosin tuota idylliä hieman himmentää pieni katkeruus peuroja kohtaan. Huolella muotoilemani potagerin rungolliset pallotuijat kokivat nimittäin toissa talvena melkoisen muodonmuutoksen, kun niiden ikivihreät lehdet oli yhtenä yönä syöty lähes runkoa myöten. Puiden ympärillä lumessa näkyvät lukuisat sorkanjäljet paljastivat peurat syyllisiksi. 

Tuijat eivät ole tuosta vieläkään toipuneet, vaan ovat edelleen pahasti muotopuolia ja muutenkin jyrsityn näköisiä. Ennen niin uljaat, kauniin pyöreät pallotuijani! 


Pitkänä pääsiäisviikonloppuna ollaan tänäkin vuonna syöty joka päivä lammasta, eri muodoissaan  


Valkosipuliperunavuoan pinnalla on rapeaksi paahtunutta vuohenjuustoa


TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Kyllä teillä on ollut herkullisia ruokia ja pöytä on katettu niin hienosti:)

Kati kirjoitti...

Pöytä on notkunut jälleen herkuista ja kattauksetkin ruokkivat kauneudellaan. Ihanat pyhät olette saaneet viettää. Aurinkoista viikkoa