.

.
.

torstai 4. tammikuuta 2018

Ihanaa lomailua


Pian joulun jälkeen on minun synttärit. Viikko sitten tuli täyteen tasaluku.  Olen ollut sitä mieltä, etten halua itselleni sen kummempia synttärijuhlia. En ole niitä vielä koskaan isommin juhlinut. En ole juhlakalutyyppiä. 

Mies oli toista mieltä; tottakai vähintään tasavuosia pitää juhlia! Hän otti ohjat käsiinsä ja hoiti kaikki järjestelyt, alkaen juhlatilasta, joka ei muuten tällä kertaa ollut koti. Tilaan mahtui viitisenkymmentä ystävää ja sukulaista. Minulle yllätyksenä tulleessa ohjelmassa oli paljon musiikkia, mm. mahtava mieskvartetti. Mieleen jäi erityisesti miehen pitkä ja suloinen puhe sekä koko juhlan lämmin tunnelma.

Illan huikea päätös oli komea ilotulitus!

Tulipa sitten koettua omatkin synttärikemut! Ne ovat näköjään yllättävän kiva juhla!


Parin päivän päästä synttäreistä koittanut uusi vuosi vastaanotettiin ystävien luona, pitkään haudutetun sipulikeiton, lukuisten kynttilöiden, huippulöylyisen pihasaunan ja antoisien keskusteluiden merkeissä. Mitään sen ihanampaa ei juhlien jälkimainingeissa olisi voinut toivoa!

Ja jotta onni pysyisi huipussaan, startattiin heti seuraavana päivänä kohti mökkiä. Tammikuinen saaristo oli paitsi kaunis, myös jälleen käsittämättömän hiljainen. Saariston talven täydellinen ja rikkumaton hiljaisuus on joka kerta yhtä ihmeellinen kokemus. 


Meillä on miehen kanssa molemmilla sama kokemus, että saaristossa ihminen nukkuu sikeästi kuin pieni vauva ja herää aamulla hyvin levänneenä. Ehkä se se on se raikas ulkosaariston meri-ilma? Tämä lisää selvästi lyhyidenkin mökkilomien virkistävyyttä. 


Mökkitonttiimme kuuluu pieni, parin hehtaarin kokoinen, rantoihin rajautuva metsäalue mökin takana. Sinne on muodostunut kivoja kävelyreittejä. Takametsässä on myös miehen leppähalko-työmaa, savusaunaa varten.

Kehittelen usein ajatusta, että takametsässä olisi mahtava paikka pienelle  majoitusrakennukselle, vaikkapa kasvihuonetyyppiselle lasirakennukselle. Metsässä on satumainen tunnelma, kun auringon valo siivilöityy suurten puunrunkojen lomitse sammalikkoon ja joka puolella pilkahtelee meri.



Katkarapupastaa


Mökillä pääsee joka ilta savusaunan pehmeisiin löylyihin, myös talvella


Uutena vuotena oli täyskuu


Hyvää loppiaista!




8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea edelleen, Heli!

Jospa joskus saisimme toteutettua retken saariston rauhaan.

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Katja! Ja paljon kiitoksia myös lahjasta ja kauniista terveisistä kaukaa, jotka sain synttäreillä! Et uskokaan, kuinka lämmitti mieltä <3

Ensi kesänä odotamme teitä vieraiksemme saaristoon! Nyt se viimeinkin toteutetaan :)

SatuSanna kirjoitti...

Hei ja hyvää alkanutta vuotta!
Poikkesin vain kertomaan, että blogisi on aivan ihana!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos SatuSanna ja onnellista alkanutta vuotta Sinullekin!

Anonyymi kirjoitti...

Hei ja paljon onnea edelleen! :) Löysin blogisi muutama vuosi sitten. Harmi, että päivität nyt harvemmin. Ymmärrän kyllä. Ihanaa luettavaa ja koettavaa, kiitos.

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Anonyymi <3 Kiva kuulla, että blogistani on ollut iloa :-) Ja tosi kiva, että jaksatte moikkailla välillä, blogin seuraajat kun useimmiten näyttäytyvät vain numeroina kävijälaskurissa.

Päivittäminen - ja etenkin kameran mukana pitäminen - tahtoo unohtua arjen kiireissä, varsinkin kun blogi on jo aika iäkäs. Omat jutut alkavat helposti tuntua vanhan toistolta. Mutta nyt lomalla on ollut enemmän aikaa ja jouluhan on muutenkin melkoinen spektaakkeli kotielämän kannalta.

Pehmeätä arkeenpaluuta sinne!

Merja kirjoitti...

Blogisi on tosi ihana! Niin ihanat kuvat kotoa ja mökiltä! Olet niin taitava sisustamaan, laittamaan ruokaa ja tekemään puutarhatöitä. Tulee niin innostava olo itsellekin!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Merja <3