lauantai 27. huhtikuuta 2019

Huhtikuun illat

Potager on alkanut taas kutsua. Paitsi, että keväällä iskee puutarhakuume, niin on siellä kyllä paljon ihan tähdellistä tehtävääkin. 

Valkosipulit kasvavat jo voimallisesti vaikka on vasta huhtikuu


Miehen halkoprojekti ei osoita päättymisen merkkejä. Minua se ei haittaa, silmäni lepää halkopinoissa. Ja ne tuoksuvatkin hyvälle. 

On ollut niin lämmintä, että on voinut taas pitkästä aikaa juoda iltapäiväkahvit laiturilla. Tällä kertaa rantasaunan valmistumista odotellessa.

Auringonlaskun soutelu



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs noille rannassa olleille puille on tapahtunut?

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kiitos ihanasta blogista, tää on ihan paras kaikista. Täältä saa inspiraatiota niin moneen asiaan. Hyvää kevään jatkoa, toivottelee pitkään juttujasi seurannut jaana

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Anonyymi, me rakennettiin muutama vuosi sitten pihan ranta-alueita ja tehtiin siinä yhteydessä rannan vesijättöalueella myös maatäyttöjä. Puita yritettiin varjella jättämällä niiden juurialueet aika laajasti maatäyttöjen ulkopuolelle. Kaikki puut eivät kuitenkaan selvinneet . Tähän oltiin kyllä henkisesti varauduttu jo rannan muutoksia suunniteltaessa.

Ollaan seurattu tilanteen kehittymistä aika kauan ja tänä keväänä sitten todettiin, että muutamat puut alkavat olla vaarallisia. Kaadettiin sen takia joitain tervaleppiä. Lisäksi yksi vanha koivu maatäyttöjen ulkopuolisella alueella kuivui ja kuoli muuten vaan ja sekin jouduttiin kaatamaan (hyvästi riippumatto..!)

Rantaan jäi onneksi vielä muutamia isoja tervaleppiä ja yksi suuri vanha tammi, jonka erityisesti nyt toivomme levittäytyvän uudella innolla. Siellä on myös kymmeniä muutaman metrin korkuisia nuoria tervaleppiä kasvamassa, joiden tilanne kartoitetaan lähitulevaisuudessa.

Jaana, kiitos paljon tosi kivasta kommentista <3 Lämmintä ja aurinkoista kevään jatkoa sinnekin!