lauantai 26. lokakuuta 2019

Sisilia, osa 2

Sisilian matkamme jatkui Cataniasta saaren etelärannikon suuntaan. Seuraavat yöpymispaikkamme olivat ihania maaseutuhotelleja, suurten oliivi- ja viinitilojen yhteydessä. 

Ensimmäinen maaseutuhotelli oli Galtagironessa, Sisilian sisämaassa. Paikka ympäristöineen oli elämys.

Jatkaessamme matkaa Galtagironesta kohti etelärannikkoa ja ajellessamme pieniä rantateitä, osuimme Licatassa sattumalta uskomattoman hienolle rannalle, joka oli kilometrien pituinen, täydellisen samettihiekkainen ja typötyhjä. Siellä ei ollut edes muiden kuin meidän jalanjälkiä. Ihan kuin eteemme olisi yllättäen avautunut autio paratiisisaari, unelmien paikka!

Välimeren vesi oli kristallinkirkasta ja lämmintä kuin linnunmaito. Unohdimme kaiken kiireen ja päivän aikataulutavoitteet ja vietimme rannalla muutaman ihanan tunnin uiden ja eväitämme nauttien. 


Seuraava maatilahotellimme oli Realmontessa, Sisilian etelärannikolla. Hotelli siellä oli tosi tunnelmallinen ja viihtyisä. Nukahdimme kaskaiden siritykseen ja oliivipuiden tuoksuun ja heräsimme hyvin levänneinä Sisilian aurinkoiseen aamuun.


Sisilialainen vieraanvaraisuus näkyi hotellien aamiaispöydissä

Lomamme viimeisen osuuden vietimme Palermon vilkkaassa keskustassa

Italianmatkalla ei lasketa cappuccinoja

Sisilialainen noutopitsa ...

... ja pikaruokavalikoimia katukeittiössä.




Mies on ehkä vuoden ajan hyödyntänyt runsaat pyörämatkansa opiskelemalla puhelimeen ladattavilla kielikursseilla italian kieltä samalla kun polkee. Tällä reissulla kaikki asiat hoituivat jo sujuvan kuuloisesti italiaksi.  

Italia on kaiken kaikkiaan mahtava matkakohde, hieno vanha kulttuuri, historia, taideaarteet, ruokakulttuuri ja käsittämättömän kaunis ympäristö kaikkialla. Italialaisetkin ovat kivoja, rentoja ja ystävällisiä. 

Sisiliassa tähän kaikkeen tuttuun ja tunnistettavaan italialaiseen yltäkylläisyyteen yhdistyi vielä jotain erityistä ja eksoottista etelämaalaisuutta. Matkakohde, johon varmasti vielä palataan!


Ei kommentteja: