.

.
.

lauantai 4. tammikuuta 2020

Tammikuisia mökkipäiviä

Uudenvuoden ja loppiaisen väliin jäi sopivasti muutama yhteinen vapaapäivä, joten lähdettiin miehen kanssa mökille.

Saaristo on talvella jylhän kaunis ja lähes epätodellisen hiljainen paikka. Kun sinne tulee kaupungin hälinästä, tuntuu kuin maailmanmeno pysähtyisi täysin.

Tosin tällä reissulla ei ole ollut hiljaista, sillä tuuli on ulvonut enimmäkseen myrskylukemissa. Nurkissa on ujeltanut ja meri pauhunnut. Välillä on tuntunut, kuin koko mökki lähtisi lentoon.

Mökillä aamut ovat erityisen tunnelmallisia. Siellä jostain syystä nukkuu tavallista paremmin ja herää virkeänä. Kun meillä mies vielä hoitelee yleensä aamupalat, saan herätä kahvin tuoksuun ja nousta valmiiseen pöytään. Kynttilät palavat eikä ole kiire mihinkään. 

Tällä reissulla on ollut kodikas tunnelma kun ulkona on puhissut kova tuuli, mutta sisällä on ollut ihanan lämmintä tulen hiljalleen risahdellessa kamiinassa.6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teidän mökki on mun unelma:)ihana mökki ja nuo maisemat!Ihan mielettömät.t.sanna

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiva kuulla Sanna - nautitaan itsekin tosi paljon mökkielämästä :)

Anonyymi kirjoitti...

Huh, näistä kuvista ei kyllä arvaisi vuodenaikaa! Uskaltauduitteko uimaan, hrrr? :-)

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Hei Anonyymi!

Eipä tosiaan uskoisi kuvista vuodenaikaa, eikä mökillä tuntunut myöskään yhtään joululta!

Minä en tällä kertaa uskaltautunut uimaan kun oli niin kova ja raaka tuuli ja lämpötila lähellä pakkasasteita - siis todella kylmä! Marraskuun reissulla vielä pulahdin meressä.

Mies sen sijaan ui savusaunasta monta kertaa. Mutta hän onkin karaissut itseään koko syksyn ajan uimalla meidän poikien kanssa kotijärvessä useita kertoja viikossa, välillä myös avannossa. Siksi ei kuulemma tehnyt tiukkaakaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Silloin tällöin käyn lukemassa ja erityisesti katselemassa blogiasi. Niin kauniita kuvia kauniista paikoista! Jäi kiinnostamaan, mitkä tuolit on tuossa mökin ikkunoiden edessä. Kauniita nekin. Terv. Viivi

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos kommentista Viivi! Hauskaa kun te blogin lukijat ette ole vain suuntaan ja toiseen vilistäviä numeroita kävijälaskurissa vaan välillä myös ilmoittelette itsestänne :)

Tuolit ovat Artekin Safarituolit (411)