maanantai 31. elokuuta 2020

Rapujuhlat ja syyskauteen siirtyminen

Pääsimme viettämään mökille elokuun ja samalla kesän viimeistä viikonloppua, joka tunnetaan myös Muinaistulien yö-viikonloppuna. Sen viettämisestä mökillä on muodostunut meille jo perinne. Tuohon viikonloppuumme kuuluvat tätä nykyä myös rapujuhlat. Olemme miehen kanssa omaksuneet kyseisen perinteen vasta ruotsinkieliseltä mökkiseudultamme. Meistä kummankaan lapsuuteen eivät rapujuhlat kuuluneet, vaikka muuten kaikkia juhlaperinteitä molempien kotona antaumuksella vaalittiinkin. 

Ja mehän miehen kanssa rakastamme juhlia, kaikkia mahdollisia, mutta varsinkin sellaisia jotka toistuvat joka vuosi tiettynä ajankohtana. Niinpä rapujuhlatkin otettiin ilolla mukaan omiin perinteisiimme. Vaikkakin omanlaisenamme, meille soveltuvana versiona. Mutta niinhän ne perinteet muutenkin elävät ja muuttuvat aikain saatossa.

Nyt vuotta rytmittävät kivasti pikkujoulut, joulu, uusi vuosi, pääsiäinen, vappu, juhannus ja muinaistulien yö-viikonloppu, eli rapujuhlat, kaikki omine erityispiirteineen.

Tänä vuonna saimme rapujuhliin vieläpä koko porukan mukaan, mikä oli erityisen ihanaa! 

Ravuissa ei ole paljoa syötävää. Niiden idea lieneekin yhdessäolossa, saman pöydän ääreen kokoontumisessa, elokuisessa illassa, tunnelmallisesti lyhtyjen valossa. Ja siinä sosiaalisen kanssakäymisen tarkoituksessa ne toimivat erinomaisesti. Mutta eivät yksistään riitä ravitsemaan porukkaa.

Joten onneksi on olemassa Västerbottenin juustopiirakka! Sen kun tekee rapuillallisen alkuruuaksi, kenellekään ei taatusti jää nälkä. Juustopiirakan oheen sopii mahtavasti mätikastike ja esimerkiksi jokirapusalaatti.

Ryyditimme tällä kertaa mätikastiketta tuorekurkulla, sitruunalla ja tillillä. Se oli yllättävän hyvää ja raikasta niinkin!


Nyt on sitten kesän päättymiset juhlittu ja aletaan siirtyä kohti syksyä. 

Pidän kovasti syksystä, joten vuodenajan vaihtuminen ei tunnu lainkaan ikävältä. Syyskuu on yksi kauneimmista kuukausista ja sen jälkeen tulevat vielä ihanat hyggekuukaudet, loka- ja marraskuu ♡


Tunnelmallista syyskuun viikkoa!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullinen,tunnelmallinen kattaus upeissa maisemissa.Ja niin suloinen pieni lämpimässä takin alla:)-sanna-

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Sanna <3