sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Rantasauna etenee


Kirjoitin taannoin blogin instassa, että vain se on saunamökin sisävärien suhteen varmaa, että kaikki lattiat maalataan vaaleanharmaiksi. No eipä ollut sitten sekään niin varmaa. 

Kun vanhoja lankkulattioita perusteellisesti puhdistettiin maalaamista varten, mies ihastui  puhtaaseen patinoituneeseen puupintaan, eikä halunnutkaan enää maalata lattioita. Niinpä melkein satavuotiaat lankut vain käsiteltiin kevyesti öljyvahalla. Se helpottaa lattian huoltamista, mutta puu kuitenkin vaikuttaa lähes käsittelemättömältä. Tuntuu, kuin varpaiden alla olisi vain vuosikymmenten saatossa silkinsileäksi hioutuneet laudat.


Rantasaunan remontti on edistynyt viime aikoina vähän hitaasti, koska olemme miehen kanssa molemmat olleet melko kiireisiä töissä. Remontti rannassa on muuttunut syksyn mittaan harrasteluksi, jonka pariin on menty silloin, kun muilta kiireiltä on ehditty. Jos on jaksettu.

Talomme irtaimistosta löytyi aikoinaan kaunis pieni Högforsin kamina, joka nyt hiekkapuhallutettiin ja maalattiin, sekä varustettiin etanolikäyttöisellä polttimella. Söpö kamina lepattavine liekkeineen antaa saunatupaan aidon luonnontulen tunnelmaa ja lämmittää mukavasti tilaa. 


Ulkona näyttää jo varsin syksyiseltä. Säätkin ovat alkaneet muuttua hyggevuodenajan suuntaan. En pistä sitä ollenkaan pahakseni; kynttilävarastot ovat tilanteen tasalla.

Olen jatkanut uimista myös vesien viilennyttyä kesän jälkeen. Ajattelin uida joka viikko läpi tulevan talven. 

Eilen pääsin uinnin jälkeen ensimmäistä kertaa lämmittelemään remontoidun rantasaunan pehmeisiin löylyihin.  Se oli niin tunnelmallista ja ihanaa! 

Kuvaan saunaa tänne enemmän sitten, kun saamme sisätyöt suunnilleen valmiiksi. 



Mukavaa viikkoa!



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ah, kuin kaunista!
Pääsenkö saunastollenne kirjallisiin töihin?

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Anonyymi!

Ja vastaus kysymykseesi riippuu hyvin pitkälle siitä, kuka olet (oletan, että tunnetaan "livenä") ... :D

Ps. Meidän saunasto on niin ahkerassa käytössä, ettei se kyllä myöskään sovellu ainakaan keskittynyttä ajatustyötä vaativiin kirjallisiin hommiin!