.

.
.

tiistai 17. tammikuuta 2012

Talven riemuja

Talvi näyttäisi asettuneen tännekin. Se on saanut eloa lapsiin, jotka ovat alkaneet viihtyä pihalla.


Minulla taas ovat kiireet lisääntyneet, varsinkaan koneella oleiluun ei meinaa nyt aikaa löytyä.

On nimittäin niin, että syksyisen intensiivisen kotoilun ja leipomisen seurauksena on farkunnappi käynyt sietämättömän tukalaksi. Se ei itse asiassa mene kiinni. Tartti tehrä jotain.

Hankin siis jumppa- ja kuntosalikortin läheiseen kuntokouluun, joka toimii uimahallin yhteydessä. Kortilla on salille ynnä muuhun vapaa pääsy, mutta tavoite on min. 3 kertaa viikossa kunnon rutistus. Vaikka se nyt viekin lähes kaiken vapaa-ajan arki-iltaisin, niin kokemuksesta tiedän, että se tahti tehoaa nappiongelmaan varsin nopeasti. Ja sauna uinteineen on taivaallinen päätös jumpalle ja kuntosaliponnisteluille.

Yritän toistaiseksi myös karttaa mutakakkupäivityksiä, rakkaat lukijat. Olen määrännyt itseni herkkulakkoon siihen saakka, kunnes housunnappi lakkaa sinkumasta.

Siis kevytruokaa. Onneksi on keksitty keitot ihanine liemineen. Tänään tein kanakeiton kookosmaitoliemeen. Se oli tosi helppo ja keitosta tuli niin makoisa, että voisinpa laittaa tähän reseptin.

2,5 litraa vettä
1-2 prk kookosmaitoa
3 kanaliemikuutiota
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus chilitahnaa
loraus soijakastiketta
porkkanaviipaleita (perunankuorimisveitsellä suoraan kuoritusta porkkanasta)
paprikaviipaleita
pieni kukkakaali
pieni parsakaali
600-800 g kananfilettä suikaleina
pari kourallista täysjyvämakaroneja
persiljaa pinnalle jos haluaa ja löytyy
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tammikuinen valo kuvissasi! Tammikuu on puuhastelun aikaa itse kullakin, en ole ehtinyt vieläkään paneutua blogiisi asian vaatimalla hartaudella :)
Ilolla sinua tervehtii
Elvi

Heli kirjoitti...

Kiitos kommentista, Elvi!

Näin keskitalvella on todellakin välillä hyvin erikoisia valoja, sinä lyhyenä aikana, kun se näkyy.

Katsopa muuten kuvasarjan kahta alimmaista riviä, kuinka puu jakaa taivaan selkeästi vaaleansiniseen ja vaaleanpunaiseen alueeseen.

Täälläkin elämä juoksuttaa niin, että passiivisiin harrastuksiin jää hyvin rajallisesti aikaa. Onneksi akut ovat loman ja varsinkin mukavien kyläiltojen jäljiltä hyvin latautuneet!

Kauniita talvipäiviä ja erityisesti tunnelmallisia iltoja sinne!