.

.
.

lauantai 4. helmikuuta 2012

Myräkän kourissa

Luonnonolot ovat viime päivinä olleet haasteelliset täällä etelä-Suomessa. Enpä muista vähään aikaan joutuneeni niin kieli keskellä suuta ajelemaan kuin eilen työmatkoilla. Fiat viissataseni keulan edessä näkyi ehkä parin metrin matkalta hiukan tietä tummemmat ajourat, jonka jälkeen joka puolella oli pelkkää läpitunkematonta valkoista. Jokainen vastaan tullut auto pöläytti kovasti lunta tuulilasia kohti ja hävitti ajouratkin hetkeksi näkyvistä. Hernerokkasumua muistuttavan lumipyryn seasta putkahteli ykskaks näkökenttään poliiseja neonliiveissään, vilkkuvia valoja, paloautoja, hinausautoja, lukuisia autoja ojassa, poikittain tiellä ja toistensa niskassa - häviten taas samantien pöperön sekaan.

Huh. Onneksi nyt on viikonloppu eikä tarvitse lähteä autolla minnekään. Eikä kyllä sen puoleen enää tupruta luntakaan.

Myräkän laannuttua lumi näyttää kodin ikkunoista katsottuna pelkästään kauniilta.Saunapolku alas rantaan. Sen kulkemiseen tarvittaisiin nyt pitkävartiset vinkkelit.


Kuurankukkia kuistin ikkunalla


Vanhojenpäivä lähestyy kovaa vauhtia, joten viimeistelen pukua. Sain eilen vetoketjun viimeinkin siististi kiinni (purettu kerran irti). Ratkaiseva edistysaskel oli monia hienoja hääpukuja ommelleen tekstiilityönopettaja-ystäväni neuvo ommella vetoketju päälikankaaseen kiinni koneella, mutta vuoriin ja välikankaisiin käsin. Olipa hyvä neuvo! Sitenhän se syntyikin helposti ja lopputuloksesta tuli siisti. Aivan turhaan olin manaillen yrittänyt liittää vetoketjun kerralla, yhdellä koneompeleella kiinni sekä pääli- että tuki-, että väli-, että vuorikankaaseen.


Puvun vuorikankaaseen on kiinnitetty vaaleanpunainen silkkikangaslappu, johon on kirjailtu Wanhan tyttöni nimi sekä vanhojenpäivävuosiluku. 


Puvun helmataftilla päällystetty nappi vähentää piilovetoketjuun kohdistuvaa painetta erittäin tyköistuvaksi mitoitetulla uumalla sekä peittää vetoketjun lukon.


Puvusta puuttuvat enää helmapäärmeet ja strassien liimaaminen helman tylliin, joka on tyttären specialtehtävä.
Marraskuun postauksessani näkyy puvun tähänastisia strassi- ja helmikoristeluita;

http://rakasvanhavalkoinentaloni.blogspot.com/2011/11/prinsessahuumaa-keskella-kaamosta.html

Ja kuvaa valmiista iltapuvusta pukkaa täältä kotiompelimostani heti kun siihen pisteeseen päästään -eli toivottavasti ihan pian!.

Ei kommentteja: