.

.
.

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Lokoisia lomapäiviä

Haluaisin olla koko kesän mökillä, mutta se ei ole mahdollista. Miehen työn takia ja myös lasten toiveista johtuen täytyy aina välillä tulla kaupunkiin. Tämäkin kesäloma on pääosin mennyt velttoillessa, mutta jotain sentään olen saanut aikaiseksikin - kuten kesäkalusteiden kunnostusta.

Kansituolit pelittävät taas monta vuotta kun niiden rungot on käsitelty puuoljyllä ja kankaat vaihdettu uusiin. Taaempana näkyvät vanhat puutarhapenkit ovat lemppareitani, jotka myös huollettiin tänä kesänä perusteellisesti jonka jälkeen ne päätyivät laiturille. Noita penkkejä olet etsiskellyt nettihuutokaupoista lisää, olisi ihanaa ripotella niitä sinne tänne puutarhaan esim. omenapuiden alle. Vaan enpä ainakaan vielä ole löytänyt!


Kansituoleihin löysin kauniin punaisen markiisikankaan. 


Vaaleanpunaiset ruusut ovat luonnonkukkien lisäksi kukkineet viime aikoina erityisen kauniisti puutarhassa. Alla Coral Dawn köynnösruusu.


Ihanan tuoksuinen Louis Odier


Oikealla myös Louis Odierin kukka ja vasemmalla mieheni veljen Virosta tuoma villiruusu. Sekin tuoksuu hyvälle ja kukkii runsaasti, mutta leviää lähes ongelmallisesti, samaan tapaan kuin kotoinen juhannusruusu.


Myös noin kolme vuotta vanha jalokärhö on tänä kesänä alkanut kukkia upeasti


Ihanat luonnonkukat kukkivat aina


Rantamme on nykyisin käytännöllisesti katsoen uintikelvoton mm. runsaana rehottavan lummekasvuston takia


Nuo lumpeet ja muut rehevät vesikasvit ovat välillä harmittaneet kovastikin ja erilaisia ruoppaustoimenpiteitä on ollut suunnitteilla. Nyt olen kuitenkin alkanut alistua ajatukseen, ettei rantaamme ehkä koskaan saada kunnollista uintipaikkaa. Täytyisi kai alkaa katsella lummerantaa uusin silmin, vähän sellaisia Monet'n puutarhamaisia kauneusarvoja omaavana asiana, ja lakata haaveilemasta virkistävistä aamu- ja iltauinneista...

Ja onhan tuo lumpeenkukka kyllä tosi kaunis!

Tänä kesänä kirsikat ovat maistuneet erityisen hyville. Niitä ollaankin syöty päivittäin.


Mansikka-aika tietysti on tuonut oman lisänsä ruokavalioon. Joka kesäinen pakollinen Brita-kakku (kuvassa tosin jo kolmas versio tälle mansikkakaudelle..)


Pellin kokoisista pohjista tuli niin yllättävän suuri kakku, että pääsimme pyytämään mukavaa naapuruston väkeäkin kakunsyöntitalkoisiin. 

Tytär innostui tekemään myös erilaisia mansikkasmoothieita


Ja sitten seuraa taas laiskan emännän keittiövinkki: suussa sulavan mansikkaherkun saa aikaiseksi pilkkomalla kulhoon tuoreita, makeita mansikoita ja murskaamalla sekaan pari digestivekeksiä sekä lorauttamalla lopuksi joukkoon Vanilla Cremeä. On muuten hyvää! 


Näin mansikka-aikaan kesä on suloisimmillaan, mutta sellainen pieni vire on jo ilmassa, että vuodenaika   on pikkuhiljaa vääjäämättä vaihtumassa. Siitä muistuttavat myös puissa kypsyvät hedelmät, jotka ovat jo yllättävänkin isoja....


Lokoisia loppukesän päiviä kaikille!

4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Olet saanut aikaan yllinkyllin! Britakakku maistuu aina;) ruusujen tuoksu on varmasti mitä ihanin. En tiedä oletko ehtinyt vierailla,mutta laitoin louhisaarenjuoma ohjeen,on ehkä sulle jo tuttukin,lisäksi just alkoi arvonta:)

Aurinkoisia päiviä uusituissa kansituoleissa:)

Heli kirjoitti...

Kiitos, kiitos Kati :-) Ainakin monenmoisia herkkuja täällä on saatu kesän mittaan aikaiseksi, niissä olen jostain syystä hyvinkin ehtivä..

Louhisaaren juoma on tuttu. Sain sitä kauan sitten kummilapsen ristiäisissä. Oli tosiaan ihana juoma! Sen resepti oli kyseisen lapsen isoäidiltä ja sainkin sen samantien itselleni. Juomaa on siis meillä jo valmistettu, mutta voisipa taas tehdä satsin kun niin mukavasti muistutit. Niitä kitukasvuisia viinimarjapensaitakin löytyisi sopivasti omasta pihasta.

Onnellisia loppukesän päiviä sinne!

Maria kirjoitti...

Kivat tuolit! Tuo punainen kangas on niin pirteä. Pidän noista penkeistä myös. Meillä yksi sellainen puutarhassa omenapuun alla.
Aivan ihania ruusuja teillä!
Britakakku on herkkua:)

Heli kirjoitti...

Kiitos Maria! Minäkin tykkään erityisesti tuosta punaisesta kansituolin kankaasta, oli varmaan joku värivajaus meneillään kun se niin osuikin suoraan hermoon..

Aurinkoista elokuuta, nautitaan loppukesän kauneudesta!