.

.
.

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Joutsenet


Joutsenet saapuvat kotijärvelle joka kevät. Jos niitä ilmestyy enemmän kuin yksi pariskunta, urokset taistelevat lahdella näyttävästi reviiristä. Viime keväänä taistoa käytiin laulujoutsen- ja kyhmyjoutsenurosten kesken, rouvien nyökytellessä kannustavasti sivummalla.


Rantasauna odottelee viimekesäisen maansiirtomylläkän jäljiltä uutta kiuasta, porrasta, kiveystä ja pehmentävää kasvillisuutta ympärilleen. Kiukaan laitoimme jo tilaukseen kun löysimme mökkimessuilta niin vakuuttavan yksilön.

Kiukaan vaihto ei muuten olisi vielä välttämätön, mutta koska se on tuon saunatilan kokoon nähden vähän alitehoinen ja merivesi on kuluttanut mökin väliaikaisen pikkusaunan kiukaan loppuun, aiomme suorittaa kestävän kehityksen siirto-operaation.


Leskenlehdet nousevat kovaa vauhtia siirtotaimien talvisäilöntää hoitaneesta multakasasta


Keväistä pikaruokaa nälkäisille lapsille: lohifileiden päälle chilikastiketta, mustapippuria ja appelsiinia


 Ja kahvit sen kun muuttuvat vain koristeellisemmiksi miehen alati kehittyvien baristantaitojen ansiosta


Aurinkoista sunnuntaita

5 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Samat on mietinnän pihamökin suhteen -eli mitä kasvillisuutta sitä laittais mökin ympärille - samoin olisi kiva saada jotain nopeakasvuista aitaakin ... voih! vaikeaa !!! Tähän mennessä olen päättänyt vasta mustat puulaatikot ikkunan alle ja siihen jotain valkoista kukkaa ..... :)

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä Belgian keväästä. Tuomi, kirsikka ja omena jo kukkivat huumaavasti. Kuin kesäkuun alku meillä. Kaikki meni hyvin.

Kati kirjoitti...

Heipä hei! Ihania leipäohjeita, oot kyllä oikeen urakoinut;) mä aion heti napata ohjeen ruisleivästä ja kokeilla. Missasin meidän Marttojen ruisleipä kurssin kun olin Tukholmassa puutarhamessuilla.

Kyllä on barista taidot kehittyneet, mukava lisä aamuhetkiin tuollainen taiteellinen pläjäys.

Kevät on meilläkin, tosin enhän mä asu kuin noin sadan kilsan päässä susta, joten aika samoilla leveysasteilla mennään.

Rauhallista, aurinkoista ja runsas herkkuista pääsiäistä teidän koko perheelle

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Olen ihkauusi lukija, tosin mökkiblogisi puolella olen vieraillut aiemminkin.

Todella ihana, lämminhenkinen ja kodikas (mutta niin tyylikäs) koti ja blogi.

Nyt on ihan pakko kysyä, miten ihmeessä ehdit tekemään kaiken? Siis ihan oikeasti, MITEN sen teet? Upea mökki, huolella hoidettu koti ja suuri puutarha, lapsia, leipomista, sisustusta, käsitöitä, ihania ruokia... niin, ja tietty tämä blogin pito.

Voisitko antaa esimerkin normaalipäivästäsi - tai viikostasi? Minkälainen rytmi teillä on, ja vielä kerran: miten ehdit tämän kaiken?

Nimim. vinkkejä kaipaava kolmen lapsen äiti, jolla myös okt ja mökki.

Heli kirjoitti...

Kiitos teille ihanista kommenteista <3

Anne, mustat puulaatikot valkoisine kukkineen kuulostavat upealta! Voisi laittaa sellaisia tännekin..

Katja, nytkö se matka oli, mistä silloin puhuttiin? Oi, mukavaa reissua jos siellä vielä olette!

Kati, tuo ruisleipä on meillä jopa nuorison suosiossa - siis heidän, jotka yleensä kelpuuttavat vain vaalean leivän. Eli sitä täytyy suositella :-) Oikein runsasherkkuista pääsiäistä Sinullekin perheinesi! (Meillä se on sitä taaskin ollut, liiaksikin, auts ja oi!)

Ja anonyymi, tervetuloa valkoiseen mökkiin, kiva että olet meille löytänyt!

Kiitos myös ihanista sanoistasi blogin suhteen!

Täytyy kuitenkin sanoa, että en ole erityisen tehokas, eivätkä koti ja mökki ole kyllä kovin huolella hoidettuja, niinkuin eivät monet muutkaan asiat elämässäni - vaan pikemminkin iloisesti rempallaan :-)Pinnan olen kasvattanut sietämään keskeneräisyyttä, yritän järjestelmällisesti keskittyä nauttimaan siitä, mikä milloinkin on kivalla tolalla.

Blogiin eivät yleensä päädy täydet tiskipöydät, käsittelemättömät pyykkivuoret tai eteinen sen jälkeen, kun neljä huoletonta lasta on tullut koulusta. Mutta arjen kaaosta vastaan meilläkin jatkuvasti taistellaan, ihan niinkuin käsittääkseni muissakin lapsiperheissä.

Niinpä päiväni tai viikkoni eivät ole mitenkään erityisiä, melko ison osan ajasta ja voimista vie kiva työ lukion opettajana. Vapaa-ajan käytän kyllä mielelläni kotitöihin ja muuhunkin kotona oleiluun. Ystäväni tietävät, että minua on hyvin vaikea saada minnekään Rakkaasta vanhasta valkoisesta talostani.. Nautin vaan niin paljon tästä kaikesta arkisesta touhusta ja puuhailusta!

Onnellista kevättä teille kaikille!