.

.
.

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Koleita kesäpäiviä

Päivälämpötilat ovat täällä laskeneet reiluun kymmeneen asteeseen. Ei tunnu yhtään kesäiseltä.

Haikeana vain muistellaan näitä parin viikon takaisia tunnelmia


Bella ja rannan rhodot


Viime kesänä rakennetun ranta-alueen istutukset alkavat jo vähän kohota puiden syvennyksistä


Istutin keväällä vesirajaan itkupajun, tai oikeammin surupajun (Salix alba 'Tristis'). Ajan oloon pienestä puuntaimesta pitäisi kasvaa suuri puu, jonka oksat nuokkuvat runsaina veteen saakka. Taimikauppias ei tosin antanut sille minkäänlaista menestymistakuuta, mutta koska asumme eteläisimmässä Suomessa ja tonttimmekin on suojaisa etelärinne, päätin kokeilla. Surupajun keltainen runko on luonnossa huomiotaherättävämpi kuin kuvassa.   


Riippuvaoksainen surupaju on tuttu erityisesti Claude Monet'n impressionistisista 
puutarha-aiheisista maalauksista

 

Pihaprojektimme alkaa rajautua saunan ympärille ja edustalle. Saunan päätyyn istutetut valkoiset
unkarinsyreenit kukkivat tänä kesänä ensimmäisen kerran.

 

Istutimme saunan seinustalle vielä vaaleanpunaisia pallohortensioita (Anna Bella)

Saunan edessä oleva tie säilytetään henkilöautolla kuljettavana huoltoväylänä ja toivotaan, että se pian heinittyisi kärrytieksi


Kivillä pengerretyn alueen vasempaan reunaan tulee saunapolku ja pengerretylle alueelle on tarkoitus perustaa marjatarha ja kasvimaa

Istutimme ensimmäisen penkereen reunaan hedelmätarhamme ensimmäisen päärynäpuun, 
virolaista itsepölytteistä Pepi-lajiketta


Seuraavalle penkereelle tuli ranskalainen keltaluumupuu entisten ikivanhojen luumupuidemme seuraksi


Saunan päädyn istutuskolmiosta löysi paikkansa ruotsalainen makeakirsikka  Gårdebo


Yläpihan hapankirsikka tekee jo kovaa vauhtia marjoja ja alppiruusujen huimaava kukintakin on jo tältä vuodelta päättymässä

Länsipääty


Ihanat iirikset


Viestiboxiin on taas tullut monia ilahduttavia kommentteja, kiitos niistä jälleen! Joku siellä myös toivoi, että blogini päivittyisi useammin. Otan sen tunnustuksena, kiitos! 

Työkautena kirjoittelen blogipäiväkirjaa keskimäärin kerran viikossa ja se tuntuu itsestäni ripeältä tahdilta. Myös siinä mielessä, että viikossa ei usein tunnu tapahtuvan blogin aihepiireissä oikeastaan mitään mainittavaa. 

Nyt lomakautena tapahtuu vähän enemmän, mutta bloggaamiselle jää samalla entistä vähemmän aikaa. Olemme kyläilleet paljon ja meillä on käynyt vieraita, ystäviä ja kesämatkoilla liikkuvia sukulaisia. Siinä tohinassa kamera unohtuu pitkiksi ajoiksi laukkuunsa. Sekin voi olla välillä jopa ihan terveellistä.

Yritämme myös jatkossa päästä enemmän mökille. Eli jos täällä on hiljaista, voi mökkiblogissa hyvinkin tapahtua...


Jos näistä ilmoista jotain positiivista pitäisi löytää, niin hyttyset ovat selvästi kangistuneet ja ehkä jopa paleltuneet hengiltä. Iloitaan me siitä ja yritetään pysyä lämpiminä!

Onnellista Juhannuksen odotusta!

5 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Ihastuksesta täällä vaan huokailen...kaunista...kertakaikkiaan upea piha!!

Jenni / 2 x ILO kirjoitti...

No hei, tänään on koko aamu satanut lunta! Olisi edes se kymmenen astetta:D Pelottaa kuinka kaikkien kukkienkin käy.. :/

Kati kirjoitti...

Työntouhussa siis jatkunut kesäkuu:) Ihanlta jo näyttää teidän pihalla. Tuo alppiruusujen kukinta on niin kaunista! Meillä siis saatu kaksi alppiruusua istutettua ja aika näyttää kuinka niiden käy. Ihastuin myös laventeliin ja laitoin sitäkin maahan. Aiemmin olen pitänyt ruukussa ja se on aina jotenkin kuivanut. Nyt toivon, että tämä monivuotinen menestyisi.

Kyllähän sitä lukisi ja katselisi sun blogista uusia juttuja vaikka joka päivä, mutta ymmärrän ettei aika riitä joka päiväisiin päivityksiin. Ei itselläkään...

Lämpö hävisi meiltäkin ja eilen satoi rakeita, ei sentäs lunta. Olen samaa mieltä siitä, että on hyvä sentäs kun hyttyset ovat kaikonneet!

Nautitaan keskikesän juhlasta täysin siemauksin säästä viis! Eli Hyvää Juhannusviikkoa ja kesän jatkoa koko perheelle!

Heli kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Alkaa tämä kylmyys jo hiukan syödä naista. Vähän sellainen syksyinen fiilis vaikka kesän pitäisi olla kukkeimmillaan. Mutta sillepä ei kyllä mitään voi, joten näillä on nyt vain mentävä :-)

Onnellista keskikesää, säästä huolimatta!

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Aivan ihana. Tuosta puutarhasta/puistosta tulee todella kaunis.