.

.
.

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Lomalla, työn touhussa

Alkukesän heleys tulvii kaikkialta, myös sisätiloihin


Kukinta jatkuu komeana, kun alppiruusut aloittivat heti hedelmäpuiden lopetettua


Puutarhurina minua kokeneempi blogini lukija kehotti kattamaan vastikään nurmikon reunaan perustamani hopeahärkkipenkin niin, ettei nurmi leviäisi härkkien sekaan. Hyvä neuvo, kiitos Marja! Vuorasin penkin ensin märällä sanomalehdellä.


Pinnalle laitoin ruohonleikkaussilppua. Ei kaikkein kaunein kattamispinnoite, mutta toiminee.


Olen jäänyt kesälomalle ja tehnyt talossa vähän perusteellisempaa siivousta. Oli mahtavaa aloittaa kotihommat maanantai-aamuna, hyvin levätyn viikonlopun jälkeen, kun aamukahvin jälkeen ei tarvinnutkaan suunnistaa töihin. En niinkään kaipaa jouten oloa lomalla, vaan mahdollisuutta tehdä perusteellisesti ja kunnolla esimerkiksi kotitöitä, joista nautin.

Veijokin on päässyt kiitettävästi maansiirtotöihin ja pihan suuret linjat alkavat pian olla valmiit. Veijolla on takanaan vuosikymmenten ura maansiirtoalalla ja se todella näkyy ammattitaitona. Hän käyttää kaivinkoneen kauhaa niin kuin huolellinen ja taitava ihminen kättään, ja juutunkin välillä pitkiksi ajoiksi ikkunaan vain ihailemaan kauhan liikkeitä.

Tämänhetkinen näkymä parvekkeelta. Kakkospenger muotoiltu, mutta kaikki istutukset ja nurmikon kylväminen tekemättä. Myös tontin oikean reunan muotoilu on vielä kesken. Sinne on tulossa ainakin potager.


Niin, se potager... haaveissa on tietenkin jotain tämän suuntaista:


Mies on päässyt taas tekemään liuskekivipolkua, tällä kertaa rantasaunan ympärille


Saunan itäpäätyyn istutin kaksi särkynyttäsydäntä ja tuoksuköynnöskuusaman. Jos viimeksi mainitun saisi rehottamaan ja kukkimaan runsaasti, olisi saunan ympärillä kesäiltaisin ihana tuoksu.


Saunan portaiden pieleen tuli sokeritoppakuusi, eli kartiovalkokuusi, sekä köynnöshortensia


Rantasaunan uusi kiuas on nyt paikoillaan ja testattukin. Mahtavat olivat löylyt! Mies kehittelee saunaan erikoista lämminvesijärjestelmää ja on sitä varten istuttanut kiukaan kylkeen kaksi putkilähtöä. 


Saunan ovelta kutsuu kesäinen laituri


Leppoisia kesäpäiviä!

11 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Ihastuksesta täällä vaan huokailen...siis KAUNISTA!!

Anonyymi kirjoitti...

Minkä nimistä köynnöstä on kuistin edessä alppiruusujen seurana?

Anne kirjoitti...

kauniilta näyttää ja tekemistä riittää :) Minäkin aloitin lomani suursivouksella..mökillä ja kotona.Nyt on sitten mukava lomailla ja tehdä pieniä pihatöitä.Aurinkoisia kesäpäiviä sinne!

Heli kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Anonyymi, se on piippuköynnös.

Tekemistä todellakin tässä huushollissa riittää, eikä joutilaampia päiviä ole näkyvissä, siitä pitää puutarhakin jatkossa huolen.. Puuhamaassa siis asustellaan.

Mutta sen olen huomannut, että suursiivous loman alussa maksimoi lomasta saatavan hyödyn. Toimii puhdistavana ja tearpeuttisena rituaalina, jonka vaikutukset ovat vielä suhteellisen pitkäkestoiset :-)

Kati kirjoitti...

Heipä hei! Teillä siivilöityy tuo valo sisään aina niin kauniisti, liekö syynä puhtaat ikkunat:)

Mä olen myös käyttänyt menestyksekkäästi tuota sanomalehti ideaa, siis toimii!

Pari alppiruusua on istutettu täällä... toivon että menestyisivät...

Lämpimiä lomapäiviä koko perheelle<3

Heli kirjoitti...

Kati... näin meidän kesken: ei!

Ikkunat ovat vieläkin pesemättä (teko-)syystä, että pihalla edelleen möyrii suuri kaivinkone ja pöllyttelee multia yltympäriinsä. Tai siis "pöllyttelee multia yltympäriinsä". Itse asiassahan se nostelee kosteita multakasoja varsin hallitusti paikasta toiseen...

Ok, en juurikaan pidä ikkunoiden pesemisestä. Mutta teen sen silti - harvakseltaan.

Mitä valoon tulee, tartun helposti kameraan sopivan viiston valon langetessa tilaan.

Täällä on istuteltu enemmältikin, koska pihassa on ollut aika ankeita, keskeneräisiä kolkkia ja niitä yritetään nyt saada kuntoon. Alppiruusu on yksi lemppareitani, yksin tai suuremmassa ryhmässä; aina ylittyvät odotukset kun kukinta alkaa. Ja mitkä kukat!

Ihania kesäpäiviä Sinullekin perheinesi <3

jaana kirjoitti...

Hei ja kiitos blogista, täällä on ihana pistäytyä. Kirjoitat ja kuvaat juuri oikeita asioita, täältä saa inspiraatiota vaikka mihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä sinun blogisi on kyllä blogeista parhain. Toivon, että päivität sitä jatkossa useamminkin. Talo ja piha on kauneinta mitä tiedän.

Aurinkoista ja työntäyteistä kesää!

Vakituinen lukijasi

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiitos mahtavasta blogista! Lueskelin koko blogin läpi parissa illassa ja ihan häkellyin tästä inspiraation määrästä, jonka annoit. :)
Teillä on oikein kaunis koti, ja erityisesti ihailen mökkiänne. Haaveenani olisi joskus omistaa mökki mereltä omasta pienestä saaresta. Tosin hieman alkeellisemmilla oloilla kuin teillä :)

Anne kirjoitti...

Ihan huikean kaunis, ihastuttava, hengästyttävän upea paratiisi!!! Jään lukijaksi :)

Heli kirjoitti...

Tällainen palaute tuntuu kovasti mukavalta :-) Kiitos kannustavista sanoistanne!