.

.
.

maanantai 2. huhtikuuta 2018

Pääsiäisaterialla pitkän pöydän ääressäLammas kuuluu pääsiäisateriaan. Meillä se on viime vuosina ollut usein padan muodossa. Niin nytkin. 

Lihapadan valmistusaika on tyypillisesti melko pitkä. Heti aamukahvin jälkeen aloitettiin, vaikka pääsiäisateria syödään vasta illalla.


Padan valmistus alkoi paisti- ja lapapalojen sekä pekonin ruskistamisella


Padan liemen kevyeksi suurustamiseksi ruskistetuille lihapaloille ripoteltiin hiukan vehnäjauhoja, jotka paahdettiin rapeaksi pinnaksi lihapalojen päälle pitämällä pataa hetken aikaa ilman kantta hyvin kuumassa uunissa.


Sen jälkeen käsiteltiin muut pataan laitettavat ainekset. Mukulaselleri, purjosipuli ja porkkanat pilkottiin ja ruskistettiin pannulla, pikkusipulit keitettiin lihaliemessä ja herkkusienet ja valkosipulit paistettiin voissa.


Lopuksi valmistettiin punaviiniliemi, joka juuri ja juuri peitti lihapalat


Tämän jälkeen pataa haudutettiin uunissa matalassa lämpötilassa useita tunteja


Pääsiäiskattauksen värityksenä oli kalpea vaaleanpunainen


Yritin hankkia pääsiäiseksi pitkälle pöydälle oikean sävyisen vaaleanpunaisen pellavapöytäliinan, mutta en onnistunut hankkeessa. Niinpä tämäkin pääsiäinen mentiin vanhalla pitkällä Unikko-kankaalla.  Koska meitä oli pääsiäisaterialla kaksikymmentä, tarvittiin myös keittiön pöytä


Saimme vieraiksemme myös tyttären italialaiset opiskelutoverit


Suurehkosta vierasmäärästä johtuen ruuat katettiin noutopöytään. Tarjolla oli lammaspadan lisäksi valkosipulikermaperunoita, lammasnakkeja, minttuhyytelöä, raikasta meloni-fetasalaattia, tsatsikia, juustoja, italialaisten tekemää focacciaa, pääsiäisleipiä sekä juustoja.


Valmistimme aterian taas ystävien kanssa yhteisvoimin. Tämä on aivan mainio tapa saada aikaan isokin juhla varsin vähäisin ponnisteluin.

On se vaan niin kivaa istua kiireettömästi iltaa ja nauttia yhteistä juhla-ateriaa rakkaiden vanhojen ystävien kanssa!


Ihana pääsiäispavlova


Italialaisten leipoma perinteinen italialainen pääsiäiskakku crostata di ricotta


Tyttären tekemä kinderkakku


Pääsiäispasha ja kulitsa, tietysti


Keväistä viikkoa!

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Voi hitsi miten ihanaa! Ja tosi kiva kun teillä oli niitä italialaisia nuoriakin, saivat tututstua suomalaiseen pääsiäisen viettoon ja lisäksi te saitte oivia italialaisia herkkuja. Mukavaa kevään odotusta! Elisen myräkän jälkeen alkaa taas näyttää valoisammalta...

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos Kati, se on juuri noin :-) Aurinkoista kevättä sinnekin! (Kyllä nuo hanget pian häviää...)