.

.
.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Puutarhassa


Potager ja koko puutarha kukoistaa ennätyslämpöisen alkukesän ansiosta. Tosin kasvien menestys on nyt keinokastelun varassa, sillä sateita ei ole näkynyt moneen viikkoon. Onneksi meillä on järvessä pumppu, jolla saamme pumpattua vettä pihan kastelutarpeisiin.

Muuten tilanne olisi paljon ongelmallisempi. Ison pihan kasteleminen  ostovedellä olisi viikkokausia jatkuessaan jo taloudellinenkin kysymys.  Niin paljon kuin kotimaan kolean sateisia alkukesiä parjataankin, nyt ei voi muuta kuin kovasti toivoa vettä taivaalta.


Salaatit, tillit, yrtit, sokeriherneet ja kaalit kasvavat jo kovaa vauhtia

Punainen tupa ja perunamaa


Potagerin pergolassa on kiva istua katselemassa sadon varttumista, puutarhatöiden lomassa. Se on myös miehen ja minun ykkösaamukahvipaikka lämpöisinä kesäaamuina.

Suklaakirsikka näyttää tekevän kunnon sadon

Lämmin alkukesä on aiheuttanut sen, että hedelmät ja marjat kypsyvät tavallista aikaisemmin. Mansikan pääsadonkin ennustetaan valmistuvan jo ennen juhannusta. 

Meidän potagerista on korjattu toistaiseksi vasta raparperisatoa.

Puutarhahommat tuntuvat tosi rentouttavilta nyt, kun emme vielä pääse miehen töiden takia pidemmiksi ajoiksi mökille. Mutta saaristojuhannuksen suunnittelu on jo täydessä vauhdissa!

Leppoisaa viikkoa!



Ei kommentteja: