.

.
.

perjantai 17. toukokuuta 2019

Keväthuumaa pihalla

Ilmojen lämpenemisen myötä hedelmätarhan puut ovat alkaneet peittyä kukkiin. Pihalla on niin kaunista ja ihanan tuoksuista. Sisälle ei taas tekisi mieli ollenkaan. Onneksi on perjantai, eikä mitään kiirettä minnekään..

Pepi-päärynä kukkii lupaavasti

Suklaakirsikka, joka antoi viime kesänä mahtavan sadon, on taas kukkapilven ympäröimä


Myös herukkapensaat notkuvat kukistaPoikamme juhlii parin viikon päästä valkoista lakkia, eli meille on tulossa jälleen ylioppilasjuhlat. Olisi kiva, jos ulkona olisi silloin paljon kukkia. Se varsinkin olisi hienoa, jos upea  omenapuiden kukinta ja ylioppilasjuhlat osuisivat samaan saumaan! Tuo ajoitus ei muistaakseni ole vielä kertaakaan mennyt meidän juhlissa ihan nappiin.

Saapa nähdä, miten käy tänä vuonna. Alppiruusut vaikuttavat ainakin siltä, että ne saattavat avata nuppunsa juuri oikeaan aikaan. Ja meillä on niitä pihalla niin paljon, että niiden kukinnan osuminen juhlaan hoitaisi kyllä puutarhan koristelutehtävän.

Kuten aina tähän aikaan vuodesta, potager vetää magneetin lailla puoleensa 

Istutin sinne tänään vielä koristekasvien kukkasipuleita


Sokeriherne on tälläkin kertaa potagerin nopein mullasta ponnistaja

Omenankukkien nuput ovat vasta näin pieniä. Hyvällä onnella pääsemme ihailemaan kukkia juhlassa. Elleivät lämpiävät säät hoida kukintaa pika-aikataululla niin, että se kahden viikon päästä onkin jo ohitse!


Mies on rakensi potagerin pergola-rakennusta valmiiksi samalla, kun minä siistin pihaa ja tein loppuja kylvöjä ja istutuksia potageriin. Meidän työteliäs, pihalla vietetty  perjantai-ilta saa arvoisensa päätöksen rantasaunan pehmeissä löylyissä. Voisiko olla mitään rentouttavampaa, kuin saunan lauteet ja kiireetön vilvoittelu kevätillassa, hedelmäpuiden kukkien tuoksussa ja joka puolella kaikuvan linnunlaulun keskellä. 

Toukokuu on kyllä ihana. Heti kun kesä kunnolla alkaa, tunnelmaan alkaa sekoittua hiukan haikeutta; kesä on niin nopeasti ohi.

Onnellista viikonloppua!

Ei kommentteja: