.

.
.

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Valovoimaa..

Sain japanintuliaisina enemmän kuin mieluisen kapineen: erikoisvalovoimaisen (f1,4) normaaliobjektiivin (50mm). Olen (suureen ääneen) haaveillut siitä jo kauan.


Paitsi että salamattoman hämäräkuvauksen pitäisi nyt onnistua huomattavasti aiempaa paremmin, pääsen myös leikittelemään taiteellisella blurrilla. Eli lyhyen syvyysterävyyden omaavan suuriaukkoisen objektiivin synnyttämällä kuvan etu- ja taka-alan sumuefektillä.

Valitettavasti en vielä tänään ehtinyt syvällisemmin perehtyä uuden obkejtiivini ominaisuuksiin, mutta ensi otokset  antavat viitteitä tulevasta. Kuvien rakeisuus johtuu siitä, että filminherkkyys (ISO) oli säädetty suureksi. Moni pitää rakeisuutta ei-toivottuna asiana, mutta minä tykkään siitä.

Tarkennukseen saa tämän objektiivin kanssa vielä hakea näppituntumaa.


4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Oi taitava olet kuvauksessa! Mäkin tykkään tosta rakeisuudesta, ne on vähän niinkun hämyisiä ja utuisia eli kauniita;) Taitaisi olla hyvä idea käyttää itsekin tuollaista silloin kun on kuvattavana;) siis tarkoitin itseäni kuvattavan, hih

aurinkoista naistenpäivää<3 vaikka olen kyllä sitä mieltä, että ainahan se on meidän päivä:D

Anne kirjoitti...

Hienoja kuvia ja lisää odotellaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Heli, löysin blogisi Evita lehden jutun perusteella! Selasin juuri kaikki postauksesi läpi ja ihastuin:) Kaunis koti ja kivoja kuvia, raikas mustavalkoinen tyyli! T. Piiku

Heli kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta! :-)

Ja mukavaa naistenpäivän iltaa teillekin!