.

.
.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Kokeilut jatkuvat

Pääsiäismunavaihde jäi pahasti päälle. Ostin vielä ihan ohutta rautalankaa ja kehittelin snuuraamistekniikkaa. Ja kyllä se siitä muutaman uuden munan myötä kehittyi, kun noita vielä jonkusen pyörittelisi niin alkaisivat jo etäisesti muistuttaa niitä venäläismummojen näppärissä sormissaan punomia.


Samalta reissulla rautalankaostosten kanssa matkaan tarttui kauniita käärepapereita alekorista. Ovat kyllä aika paljon hempeämpää sorttia, mihin yleensä tulee päädyttyä, mutta täytyy antaa välillä sisäiselle romantikollekin mahdollisuus. Ajattelin päällystää paperilla pikku laatikoita, joita meille on erinäisistä yhteyksistä kertynyt. Myyjä suositteli laatikoiden päällystämiseen erityistä liimalakkaa, jota siveltäisiin useita kerroksia ensin laatikon pintaan ja sitten vielä paperin pintaan. Ostin yhden pullon kokeiluun.

Mutta koska liimalakka oli aika kallista, melkein 13 euroa 250 ml, ja koska sitä menee melko paljon pienehköönkin laatikkoon, ajattelin ensin tehdä yhden päällystyksen käyttäen liimalakan asemesta tavallista tapettiliisteriä. Tiedän entuudestaan, että sekin synnyttää mukavan tiiviin pinnan, kun sitä käyttää pintakäsittelyaineena paperille.

Ja hyvin toimi vanha kunnon liisteri, niin hyvin, etteipä taida kannattaa liimalakkaa tähän tarkoitukseen ostaa. Vertailun vuoksi aion vielä huvikseni päällystää yhden laatikon liimalakan avulla ja katsoa, tuleeko lopputuloksesta merkittävästi parempi. Aika paljon parempi kyllä saa olla, jotta monikymmenkertaisessa hinnassa olisi jotain järkeä. 


Uusi soma laatikko onkin sitten aivan omiaan pääsiäismunien säilytykseen.


2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Niin kaunista! Ihania munia ihanassa laatkossa.

Näin muutes pätkän tikkurilan tai jonkun muun maalitehtaan mainoksesta, jossa tehtiin tarjoitin käyttämällä valokuvia tai lehdestä leikattuja kuvia. Lopuksi koko tarjotin siveltiin ko. maalifirman lakalla. Eli varmaan kans aika edullista. Tai ainakin edullisempaa kuin askarteluliikkeen pikkupullot.

Teillä oli myös ollut ihanat pääsiäisruuat, lurps:D

Heli kirjoitti...

Varmaan on Kati ihan samanlainen aine, koska tuotakin askartelukaupan liimalakkaa suositeltiin käytettäväksi nimenomaan valokuvien ym. leikkeiden kiinnittämiseen.

Mukavaa torstai-iltaa sinne!