.

.
.

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Inventaariota

Kevätsiivous meneillään, tila kerrallaan. Se pitää sisällään kaikkien pintojen, tekstiilien ja ikkunoiden perusteellisen pesun, sekä komeroiden, kirjahyllyjen ja tavaroiden läpikäymisen. Kaikki tarpeeton lähtee eteen päin. Olohuone ja kaksi poikien huonetta on jo valmistunut ja ties mitä kaikkea on vielä jäljellä - mutta kylläpä ilme raikastuu!


Yksi lempitavaroista, tutusti natiseva keinutuoli lapsuudenkodista


Myös piha kutsuu tähän aikaan vuodesta. Keväinen maisema parvekkeelta


Ja rannalta


Valkovuokot ovat viime vuosina selvästi levinneet meidän pihassa. Ihanaa, niistä syntyy todella kauniit loppukevään kukkamatot. Ei ole juuri mitään kauniimpaa kuin valkovuokkoketo aamu- tai ilta-auringon valossa!

Samaan aikaan valkovuokkojen kanssa kukkivat kevätkaihonkukat, jotka olemme itse istuttaneet ja jotka myös ovat alkaneet levitä ihan mukavasti.


Pihan ikivanhat narsissit jaksavat kukkia vuodesta toiseen


Kesää enteilevät  leskenlehdet


Ja omenapuu, lehdet puhkeamassa. Kohta seuraavat perässä myös nuput ja kukat


Alppiruusujen nuput odottamassa kesäkuun alkua


Mullasta nousee myös kuunliljaa ja pallohortensiaa


Pihavarastossa talvehtineet parvekkeen pelakuut yrittävät sisälle tuotuina toipua talven koettelemuksista


Kuistilla suuret hortensiat odottavat jo säiden lämpenemista niin että ne uskaltaisi istuttaa ulkoruukkuihin ja siirtää pihalle. Tänä kesänä haluaisin somistaa lähiympäristöä tavallista useammalla hortensialla. Ne ovat minusta niin kauniita, erityisesti esim. muratin kanssa samassa ruukussa. 


Käytännössä pihan kesäkukista ei kyllä ehdi kauhean paljoa nauttia, sillä lomalla veri vetää koko ajan mökille. Muutenkin kesään tuppaa kertymään kaikenlaista reissua ja menoa. 

Ehkäpä tämä jokakeväinen kesäkukkien himo ruokkiikin enemmän unelmaa ihanasta ja kiireettömästä kesästä, rauhassa aloillaan, kukkivan puutarhan keskellä ... 

6 kommenttia:

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Löysinpä kauniin ja monipuolisen blogin! Oli ilo lukea ja katsoa kuvia, Kiitos :)
Iloa torstaihisi!
-Marie

Heli kirjoitti...

Kiitos ja tervetuloa Marie! Aivan samaa voi sanoa myös Sinun ihanasta blogistasi - koukutti samantien ja pomppasi seurattavien listalle.

Leppoisaa torstaita sinnekin!

Siru kirjoitti...

Voi miten ihanasti hortensiat sopivat räsymattoihin. Tää on niin ihana blogi <3

Heli kirjoitti...

Kiitos Siru <3

Kati kirjoitti...

Perhe Puuhakas siellä ahkeroi;) Teillä kyllä muutenkin on kuvien mukaan niin avaraa ja siistiä, että kuinkahan siistiä sitä kevätsiivouksen jälkeen onkaan:D Mä olen kanssa käynyt kaappeja läpi ja saanut vähän tyhjättyä turhastakin. Olen vaan vähän sellainen, että aina ajattelen, että jos vaikka tarvitsen tai teen tästä jotain muuta...

Täytyy munkin käydä kurkkimassa tota Marien blogia;)

Ihanaa äitienpäivä viikonloppua<3

Heli kirjoitti...

Kati ahkeruudesta en kyllä takuuseen, sen verran hitaasti projekti etenee. Kun muistelee vaikkapa oman äidin rivakoita kevätsiivousotteita, niin kaukana perässä tullaan... Ja vähän samaa jumittamista tavaroiden kanssa täälläkin - "eihän sitä koskaan tiedä, milloin tätä tarvitsee" jne.

Onnellista viikonloppua ja äitienpäivää sinnekin <3