.

.
.

torstai 17. toukokuuta 2012

Kesäkukkia ja grilliruokaa

Kukat jaksavat innostaa tähän aikaan vuodesta. Olen joskus istuttanut särkynyttäsydäntä tontin reunalle, kuusiaidan viereen. Se on ihana kukka ja ansaitsisi tulla siirretyksi pihan takaperukoilta vähän lähemmäs kulkureittejä.


Tulppaanejakin tupsahtelee joka kevät sieltä ja täältä. Ne ovat tosi kauniita nyt, kun muu kukkaloisto vielä odottaa kesän etenemistä. Pitäisikin ottaa ensi syksynä projektiksi istuttaa tulppaanin sipuleita runsaasti lisää.


Tällainen erikoisen näköinen, kookas kasvi kiinnittää huomiota kielojen ja kurjenpolvien seassa. Mikähän se oikein on?


Lämmenneet säät ovat innostaneet kantamaan ulos myös kesäkukkia


Markettoja ja vaaleanpunaisia hortensioita


Harmaankirjavat muratit saavat tänä kesänä jakaa ruukun hortensioiden kanssa


Vähän varjoisemmilla paikoilla oleviin parvekelaatikoihin istutin valkoista petuniaa. Kuva keittiön ikkunan alta. Taimet ovat vielä minikokoisia, mutta odotan niiden piakkoin rehahtavan niin suuriksi, että näen valkoisen kukkarunsauden suoraan tiskipöydän äärestä, samalla kun tiskaan. Pelakuut ovat vielä odottaneet sisällä, mutta sääennusteet näyttävät nyt siltä, että nekin voisi jo siirtää ulos.


Päivitimme miehen kanssa myös monivuotisten perennojen penkkiä. Tässä alapihalle vievien portaiden oikean puoleisessa kukkapenkissä on takana syysleimua, edempänä monta valkoista ja vaaleanpunaista pionia, köynnöstelineessä jalokärhöä ja maanpeitekasvina mansikkaa. Taustalla sojottavat vielä lehdettömät Louis Odier-ruusun oksat.


Vasemman puoleisessa perennapenkissä on sinisiä iiriksiä ja niinikään runsaasti valkoista ja vaaleanpunaista pionia. Maanpeitekasvina siinäkin mansikkaa. Pelkään vähän, että ihanat pionit eivät muutamaan vuoteen kuki, sillä niiden valtavankokoinen, syvä juuri meni poikki siirtämisen yhteydessä.


Ulkoruokailukausikin avattiin tänään. Tehtiin vahvasti maustetulla jauhelihalla ja murskatulla tomaatilla täytettyjä paprikoita, pinnalle ripoteltiin voimakasta emmentaljuustoa.


Lisäksi grillattiin kanankoipia ja kesäkurpitsaviipaleita. Ah kuinka hyvälle ne ulkoilmassa maistuvat!


Ja jälkiruokana - sehän täytyy tietysti aina olla - pakastemansikoita ja -mustikoita vatkatun vanillacremen kanssa.


2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

En olekaan pitkään aikaan muistanut noita täytettyjä paprikoita, kiitos muistutksesta;) Grilliruoka kesällä on ihan parasta!

Mäkin usklatauduin laittamaan vähän jo orvokkeja, muut vielä odottavat lämpösempiä kelejä. Ilmeisesti tulossa ainakin ensi viikolle:D

Aurinkoista viikonlopun jatkoa<3

Heli kirjoitti...

Mukavaa alkavaa viikkoa sinnekin, Kati <3