.

.
.

maanantai 28. toukokuuta 2012

Hedelmäpuut juhla-asussa

Pihalla on nyt niin satumaisen kaunista, ettei huvittaisi poistua lainkaan kotoa. Hedelmäpuut kukkivat vain pienen hetken, mutta sitäkin upeammin!  

Luumupuut aloittivat, mutta en ehtinyt saada niistä kuvaa. Seuraavaksi oli vuorossa etupihan kirsikkapuu.  


Sitten avasivat kukkansa takapihan omenapuut


Omenapuiden kukkiessa tuntuu, kuin aika olisi pysähtynyt. 

Kuistilla kukkivat pelakuut. Ne samat, jotka keväällä juurruttelin vesimaljakoissa.


Täällä oli viikonloppuna helteiset säät. Olisi ollut ihanaa nauttia sunnuntaikahvit laiturilla, laineiden liplattaessa ja lämpöisen tuulen leyhähdellessä. Mutta se ei nyt onnistu, sillä lokki on ominut laiturimme pesäpaikakseen. Kun se hautoo kolmea munaansan laiturin penkille rakentamassaan pesässä, ei kenelläkään ole asiaa lähimaillekaan. Hiippaillessani ottamaan alla olevaa kuvaa, lokkirouva kuikuili jo epäluuloisesti penkin säleiden läpi. Pian sain osakseni koko lokkiyhdyskunnan vihat ja jouduin luikkimaan nopeasti kauemmas. 

Eli odottelemme kiltisti, että nuori lokkisukupolvi on saatu siivilleen ja käytämme laituria vasta sitten... 


2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Teidänkin viikonloppu meni samoissa merkeissä kuin meilläkin, ulkona. Kyllä kannatti nauttia ulkoelämästä, meillä ainakin tänään alkoi sade, no luonto tykkää. Ehkä se vähän vähentää siitepölyäkin.

Kiitos ihanista kuvista!

Heli kirjoitti...

Kiitos Kati! Hellepäivillä oli hyvä ajoitus, juuri viikonloppuna! Nyt voi minun puolestani hetkellisesti vielä vähän viiletäkin, jos vaikka saisi viimeinkin saatettua nuo kevätsiivoukset päätökseen...