.

.
.

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kohti keskikesää


Ehostimme alkavan kesän kunniaksi kakkosautomme jo entuudestaan puhuttelevan katseen irtoripsillä. Siitä tuli kovin feminiininen. Vastalahjaksi näkee nyt tavan takaa iloisia naamoja liikenteessä. Se on joskus pienestä kii!


Ehkä näitä kukkajuttuja alkaa kohta olla täällä liikaakin, mutta kun en tällä hetkellä oikein näe maailmassa mitään muuta... Terassilla on monta ruukullista markettoja, auringonkukkia ja keltaisia samettikukkia


Hedelmäpuiden riisuunnuttua valtavista kukkapilvistään, joukko muita puutarhan kuningattaria valmistautuu loiston aikoihin. Alppiruusujen kukinta on jo pitkällä:


Ihmetyttää oikeastaan, että meidän koleilla korkeuksillamme ylipäätään kasvaa niin komea kasvi kuin alppiruusu! Lempikukkani pioni ja sen hyvää lupaavat nuput


Myös iiris alkaa olla täynnä nuppuja. Sen paraatipaikalle puutarhassamme meillä on ihan erityiset syyt... <3


Juhannusruusulla tuppaa menemään vähän överiksi. Se ei malta odottaa juhannukseen vaan pukkaa koko suuren pensaan vieriviereen nuppuja heti kesäkuun alussa. Kukinta on tietysti upea ja ihanan tuoksuinenkin, mutta vie pensaalta voimat niin totaalisesti, että heti kukinnan jälkeen se ensin nopeasti kellastuu ja sitten tiputtaa suurimman osan lehdistään. Niinpä ihailemme koko loppukesän harvalehtistä, piikkistä ruusupensaanoksistoa. Eli vähempikin riittäisi juhannusruusulta.


Sitten ovat tietysti luonnonkukat, jotka synnyttävät pihan tunnelmaan aivan erityistä herkkyyttä täyttäessään  laitamat ja muut vähemmälle huomiolle jäävät pihan osat. Lemmikkejä on tänä kesänä nähty paljon


Koiranputki on yksi ihanimmista, oikea kesäaamun kukka!


Kurjenpolvi


Ja lopuksi leinikin seurassa voikukan siemenpallero, tosi nätti sekin. Voikukka on myös yksi lemppareitani ja sen vainoaminen on minusta täysin käsittämätön asia.   


Nauttikaa kesästä ja kukista!

4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

voi mitkä säihkysilmät! Niin ihana...!!!

Mä tunnustaudun olevani voikukkien vainooja, mutta en niinkään niiden tavallisten korkeiden vaan sellaisten maata pitkin kasvavien, joiden lehdet "syö" nurmen.

Kyllä teillä on ihanan runsas kasvusto ja niin hyvinvoivakin.

Mulla on nyt jotenkin puutarhanhoidon inspikset kateissa. Toivottavasti tulisivat pian takaisin, alkaa olla sen näköistä meidän pihalla, että toivoa todella sopii;)

Kivaa tiistaita<3

Heli kirjoitti...

Minusta voikukkien täyteinen nurmikko on kaunein kaikista :-) Vetoan aina mieheen, joka on innokas nurmikon ajaja, että pitäisi vähän väliä ja antaisi minun nauttia voikukkien kaunistamasta maisemasta...

Kati, kesällä on tärkeätä ottaa rennosti, kyllä ne inspikset palaa ajallaan!

Mukavaa tiistaita sinnekin <3

GardenianKati kirjoitti...

Kukkia ei voi olla liikaa! Ihana mahtava idea tuo auto. Mäkin voisin ottaa tollaiset meidän mini cooperiin =D

Heli kirjoitti...

Kiitos kommentista, Gardenian Kati - ja tervetuloa lukijaksi! Olen NIIN samaa mieltä kukista!

Ripset sopisivat erittäin hyvin cooperiin, suosittelen. Niistä on ihan hyötyäkin, esim. saa tosi hyvin tilaa kaistaa vaihtaessaan :-)

Leppoisia kesäpäiviä sinne!