.

.
.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kasvun ihmeitä ja pahenevaa puutarhakuumetta

Potageriin ja muuallekin puutarhaan tulevien kasvien esikasvatus on täydessä vauhdissa. 

Tässä vaiheessa helposti hieman innostuu; kesästä haaveillessa tuntuu, ettei taimia voi olla liikaa. Myös siemenhyllyjen pökerryttävä lajirunsaus johtaa heräteostoksiin. Kyllähän esimerkiksi sokerimaissia olisi kiva loppukesästä grillailla, tai vaikkapa punainen porkkana voisi olla kokeilemisen arvoinen hauskuus!  

Monet viikko sitten kylvetyt siemenet ojentautuvat jo terhakoina taimina kohti valoa  


Ruokailukuistin ikkunalaudat toimivat kasvihuoneena 


Myös oliivipuu tarttui puutarhaliikkestä matkaan. Olisihan se niin kiva istuskella kesäkuumalla oliivipuun varjossa ja katsella sen hedelmien pulskistumista!  

Muuten, tuttu tunne jo nykyisin tämä päivä päivältä kovaa vauhtia paheneva puutarhakuume. En ole keksinyt siihen muuta lääkettä kuin täydellinen antautuminen.... Viimeistään kesä-heinäkuun vaihteessa kuume kyllä hellittää.   


Mies ilahduttaa usein kukilla. Nämä olivat odottamassa viime perjantaina siivotussa talossa. Olipa kiva tulla kotiin pitkän työpäivän jälkeen!


Sitten jupinaa kodinkoneista. Sähkövatkain maksoi toistasataa euroa ja kesti juuri sen pari vuotta, minkä takuuaika oli voimassa. Eikä mitään ole tehtävissä, sillä konetta ei voi lainkaan avata jotta edes tiedettäisiin, mikä siinä on vikana. Harmittaa! Eipä huvittaisi heittää kodinkonetta menemään parin vuoden käytön jälkeen. Varsinkaan näin kallista - mutta ei kyllä edullisempaakaan.

Ei voi välttyä epäilykseltä merkkikohtaisista laatuongelmista, sillä taannoin saman merkkinen ja niin ikään muihin verrattuna vähintään triplahintainen leivänpaahdin joutui huoltoon parin viikon käytön jälkeen. Onneksi takuu oli voimassa ja korjaaminen sillä kertaa onnistui.

Mutta eiväthän sähkövatkainten ja leivänpaahtiminen kaltaisen tekniikaltaan yksinkertaiset pienkoneet yleensä rikkoudu. Edes ne edullisimmat!


Taitaa olla totta, että ennen oli kaikki paremmin, ainakin kodinkonerintamalla. Herkuteltiin juuri ensiluokkaisilla vohveleilla, jotka paistettiin melkein kolmekymmentä vuotta uskollisesti palvelleella vohveliraudalla. Kestävän kehityksen meininkiä! Aurinkoista kevätviikkoa!

3 kommenttia:

Lille kirjoitti...

Kiva että olet taas kirjoitellut! Mukava lukea puutarhajuttuja ja katella ruoka+sisustuskuvia. Innolla luen myös mökkipostauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva löytää pitkästä aikaa blogi josta tykkään! Voisitko tehdä postauksen teidän olkkarista? 😊

Heli kirjoitti...

Kiitos kommenteista, Lille ja anonyymi!

Todella heikkoa on kyllä ollut bloggailu viime aikoina! Kaikenlaista kivaakin täällä tapahtuu, mutta kamera meinaa unohtua laukkuunsa yhä useammin. Lämmittää kuitenkin mieltä, että joku on kaipaillut :-)

Ja kiitos postausideoista! Yritetäänpä saada jotain aikaiseksi.....